antibac

Husk å følge NLM-veiledningen for gjenåpning

Nå åpner det seg sakte, men sikkert opp muligheter for å samles i fellesskapene våre. Det gleder vi oss stort over. Samtidig blir det viktig å følge veiledningene fra NLM som du finner i denne saken.

Nå har det gått over to måneder siden offentlige samlinger, inkludert gudstjenester og kristen aktivitet, ble forbudt for mer enn fem personer. Det har naturligvis gått utover NLM, ettersom vårt arbeid i all hovedsak handler om å samle mennesker og forkynne evangeliet om Jesus.

Selv om vi har vært privilegerte med digitale gudstjenester og påfyll, er det nå gledelig at regjeringen har åpnet opp for samlinger med inntil 50 personer. 

Men for at dette skal skje på en forsvarlig måte er det viktig at NLM-fellesskap i Region Øst følger gjeldende regler for smittevern. Norges kristne råd har utarbeidet en veileder i samarbeid med helsemyndighetene og Barne- og familiedepartementet. Denne har NLM fått lov å tilpasse til vårt arbeid, og veilederne vil være til stor hjelp når fellesskapene gjenåpnes. 

Veiledere for gjenåpning

Det er laget to veiledere. Én for fellesskapene, og én for barn og ungdom. Det er viktig at de ansvarlige for gjenåpningen setter seg godt inn i veilederne slik at gjenåpningen kan skje på en god og trygg måte, uten fare for smittespredning. 

VEILEDERNE FINNER DU HER.

Retningslinjene omfatter blant annet:

  • Maks 50 personer tilstede, inkludert bidragsytere
  • Samlingen må ha en ansvarlig arrangør
  • Man må hode forskriftsmessig avstand i lokalet
  • Oppmøte må registreres

Hvis du TRYKKER HER kan du lese mer i saken fra NLM