Putekrig

Oversikt over ressurser til trosopplæring NLMung

Her får du en fullverdig oversikt over ressursene NLM ung og andre organisasjoner tilbyr i trosopplæring for barn, tweens og ungdom!

Barn:

Kort og Godt bibelfortellinger 

Andaktsressurs med primærmålgruppe 3-5 år: 40 andakter og tilhørende kart som kan brukes til visualisering og konkretisering.

MAKS-hjelp  

Andaktsressurs med primærmålgruppe barneskolealder: 7 ulike hefter (8-10 samlinger i hvert hefte – kan også deles opp) med andaktsressurs, aktiviteter og kopier, musikk (CV+DVD), kort (kan brukes til ulike spill), bok, tidslinje og bibelvandringer.

intro

Egen YouTube-kanal med spennende episoder for barn mellom 7-12 år, med flott bibelundervisning og mye moro og underholdning. I tillegg finnes det et eget blad man kan abonnere på, som kommer 5 ganger i året.

Barnas Misjonsprosjekt  

Super ressurs på misjonsformidling til barn: Ulike filmer aktuelle for barn (nye hvert år), samt prosjektavis og jevnlige oppdateringer i hvert nummer av Superblink.

Lundebøker  

Barnebibler og andre aktuelle barnebøker.

NLM sport  

Aktivitetsforslag og andaktsforslag knyttet til allidrett.

Leiropplegg 

Det blir lagd masse flotte leiropplegg til leirene våre hvert år. Disse kan også være aktuelle som andaktsinspirasjon i fellesskapene.  

Tweens:

Aldri Alene  

Nytt opplegg fra NLM ung i samarbeid med Acta (Normisjon), Søndagsskolen Norge, Blå Kors og NLA Høgskolen. Semesterbasert (10 samlinger per semester). Animasjonsfilmer og tilhørende samtaleopplegg, hefter til barn og foreldre.

Soul Children   

Kor-ressurs, samarbeidsavtale med Acta.

Spot On   

Tweensopplegg som vi lagde selv for noen år siden – andaktsressurser (12 andakter om menn og kvinner i Bibelen) og aktivitetsressurser.

Lundebøker    

Barnebibler og andre aktuelle barnebøker.

NLM sport  

Aktivitetsforslag og andaktsforslag knyttet til allidrett.

Leiropplegg 

Det blir lagd masse flotte leiropplegg til leirene våre hvert år. Disse kan også være aktuelle som andaktsinspirasjon i fellesskapene.  

Ungdom:

Siembra   

Ressurs for misjonsformidling til ungdom. Tilbyr fast givertjeneste, og publiserer  aktuelle misjonsfilmer. (Det kommer en mer helhetlig ressurs for misjonsformidling ila 2020).

iTro    

Nettmagasin for ungdom med aktuelle nye saker hver dag. Norges tredje største kristne nettsted etter Vårt land og Dagen. Kan også følges på instagram @itro.no. NB! Blir også mye brukt av fellesskapene våre til andakter osv.

Levende Tro   

Bibelgruppehefter: Foreløpig 8 ulike hefter med 6-8 samlinger i hvert hefte.

Lundebøker   

Mange aktuelle andaktsbøker. Flere med samtaleopplegg. Noen har vi vært med å gi ut (Grill en Kristen, Ferdig Prestert, Totalt forandret ++)

Taler på nett  

I forbindelse med UL (og GF) ligger det masse aktuelle taler på nett. Søk opp NLM kanalen på VIMEO

Familie og foreldre:

Til Tro

TilTro er et nettmagasin om tro i hjemmet. Vi vil gi tips og inspirasjon til hvordan du kan dele troen på Jesus med barna dine – midt i hverdagen.

Generelle tips til målgruppen

Tips til familieaktiviteter, familiemøte og utrusting av foreldre.

Leir

Det arrangeres leirer for ulike aldersgrupper og familieleirer rundt i landets regioner. Det er også mulig å bli med som ledere på leirer. Sjekk ut tilbudet der du bor som kan passe deg og dine.

Ledere:

UngLeder Norge

Gratis lederressurser på nett. Mye god videoundervisning.

Ta vare på hverandre

Dette er en ressurs til samtaler med ungdom, og tar for seg ulike temaer man kan komme opp i. Vi tror det er en god ressurs – og dere kan få noen til fellesskapet deres om dere ønsker. (Vi gir den bort internt i organisasjonen til ansatte som jobber med ungdom. Ellers kan den kjøpes for 75.- i nettbutikken.)

Andre ressurser

Tips til andaktsressurser, formingsaktiviteter og leker fra andre organisasjoner og nettsider. Du må selv vurdere hva som passer for din gruppe.

Andaktsressurser

Barn:

Sprell levende. 

Søndagsskolemateriell fra Søndagskolen Norge. Abonnement kan bestilles her:

Awana

Undervisningsmateriell med systematisk trosopplæring fra 2-18 år; med fokus på relasjon til Jesus, bibelkunnskap, relasjonsbygging, utruste ledere og foreldres/hjemmets betydning for troen. Driftet av indremisjonsselskapet og IMF-Ung, med Fribu (frikirkens barn- og unge) som samarbeidspartner

Bibel i fokus

Trosopplæring for 1.-4.kl, 5.-7.kl, 8.-10.kl og 16+. Systematisk bibelundervisning i form av andakter med gode ressurser til. Seks samlinger for hver aldersgruppe til hvert tema. Første av seks tema kan nå lastes ned gratis her:

Tidslinjen

Bibelens fortelling fra skapelsen til Jesu gjenkomst. Kjernen i dette produktet er et stort banner med en tidslinje som viser bibelens historier kronologisk. Den kan henge på veggen slik at du kan peke på hvor på tidslinjen bibelfortellingen befinner seg, når du holder andakt. Eller la den ligge på gulvet, slik at barna kan gå fram og tilbake og finne ut hvor på tidslinjen fortellingen foregår. Det er også utarbeidet en barnebibel, fortellingsbok, lærerveiledning og egen nettside til tidslinjen. Banneret kan likevel fint brukes alene. Nettsiden kan studeres her:

Himla Bra Bibelfortellinger

Bibelformidlingsressurser fra Søndagsskolen Norge. Egner seg godt for familiegudstjenester og større arrangement. Her kjøper du kun det du trenger til den fortellingen du skal bruke. Kjøpes her: 

Tea og Kristoffer

Fem gode historier som barn kan kjenne seg igjen i - illustrert med powerpointbilder. Spørsmål til samtale knyttet til hver fortelling. Opplegget er laget for tweens, men anbefales helst til litt yngre barn, gjerne fra ca. 8 år. Kjøpes hos Acta: 

Even og Maja

Bok med fortellinger som er skrevet med tanke på andakter for de minste. Kan bestilles her:

Tweens:

Dig deeper

Trosopplæring for tweens. Ressurspakken er et samarbeid mellom Acta, FriBU og FiliusFilm. Har som hensikt å gi tweens inspirasjon til å bli bedre kjent med den treenige Gud. DVD og ressurshefter til samlinger.

Btweens

Ressurshefte for barneledere i tweens-grupper 10-13 år, av Verbum.

Aktiviteter

Legekasse.dk

Forslag til leker med bibelsk tema. 

Leker for større barn

Lekehefte fra Imf Ung. Kan lastes ned her:

Lek og konkurranser

Tips på nettsiden til KFUK-KFUM

Formingsaktiviteter

Trosopplæring gjennom fingrene

Et hefte fra Hobbyassistenten. De fleste forslagene er relatert til det kristne budskapet. Heftet kan lastes ned her: 

Legekasse.dk.

En dansk nettside med blant annet formingsaktiviteter med bibelsk tema. 

Andre ressurser

Ressursbanken

Drevet av Kirkerådet. Menigheter og organisasjoner legger inn sine undervisningsopplegg. Du kan søke på aldersgruppe, ressurstype og stikkord (for eksempel "påske" eller "Noa"). Manus og andre ressurser ligger under vedlegg på hvert oppslag. 

Bibelbeat CD

10 nyskrevne bibelbvers-sanger fra Søndagsskolefobundet. Fin for å lære bibelversene utenatt. Kjøpes her: