HNH VGS

Slik stemmer elevene ved Misjonssambandets skoler

Nå er resultatet klart.

391 videregående skoler fra hele Norge var påmeldt skolevalget i 2023. Tirsdag 5. september ble resultatet av valget klart. Generelt har Unge Høyre og FpU gjort et godt skolevalg, og flere peker på at unge i Norge trolig er mer konservative enn vi har antatt tidligere. Denne tendensen kan vi også utlede fra resultatet av skolevalget på Misjonssambandets heleide videregående skoler. For ordens skyld, disse er: Nordborg, Norheim, Val, Vestborg, Sygna, Kongshaug, Lundeneset, Tryggheim, Tryggheim Forus, Kvitsund, Drottningborg og Hans Nielsen Hauge VGS. Misjonssambandet er også deleier ved flere videregående skoler, men det er de heleide skolenes resultater som utgjør grunnlaget i denne saken. 

 

KrF størst

I oversikten nedenfor ser man resultatet av skolevalget fra Misjonssambandets heleide videregående skoler samlet sett. Det må understrekes at de individuelle forskjellene blant elever ved Misjonssambandets skoler er store. Ved en skole har Høyre 49,2% av stemmene, mens det samme partiet på en annen skole har 5,8%. Kristelig folkeparti har ved en av Misjonssambandsskolene 67,5% av stemmene, mens de ved en annen har 3,1%. Se de individuelle tallene hos SIKT - kunnskapssektorens tjenesteleverandør.

 Kilde: Sikt – Kunnskapssektorens tjenesteleverandør

 

Kristne skoler

Ved kristne skoler i Norge for øvrig, ser skolevalgresultatet slik ut. Avisen Dagen har skrevet en større sak om de kristne skolenes valgresultater.  

 Kilde: Sikt – Kunnskapssektorens tjenesteleverandør

 

Til Dagen uttrykker KrFU-leder Hadle Rasmus Bjuland tilfredshet med tallene fra de kristne skolene. 

– Dette er skoler som tradisjonelt har høy oppslutning om KrF, og jeg er veldig fornøyd med at vi øker der, sier han til avisen, 

 

Norge for øvrig

Slik stemmer VGS-elever i Norge i årets skolevalg for øvrig. 

Kilde: Sikt – Kunnskapssektorens tjenesteleverandør