Grensen 19 fasade

Hagen kjøper Grensen 19

Det tidligere hovedkontoret til Misjonssambandet er verdsatt til 352 millioner kroner når salgskontrakten nå er underskrevet.

13. juli ble kontrakten for salget av eiendomsselskapet Grensen 19 undertegnet. Eiendomsverdien i salget er på 352 millioner kroner. 

–  Vi er meget fornøyde og takknemlige på vegne av Misjonssambandet for at resultatet av salget ble som det ble, sier daglig leder Morten I. Pettersen i NLM Eiendom, Misjonssambandets eiendomsselskap. 

 

Langvarig prosess 

Kjøper er Canica Eiendom AS, heleid av den ikke helt ukjente Hagen-familien gjennom investeringsselskapet Tvist 5 AS, hvor tidligere Rimi-eier Stein Erik Hagen sitter med kontrollen og de tre barna hans med aksjemajoriteten. Eiendomsselskapet sitter på en rekke eiendommer i Oslo – blant annet nabogården til Grensen 19, Grensen 17. 
Allerede 1. april godtok Misjonssambandet budet på bygården som i dag huser blant annet P-Hotels, og som har vært i organisasjonens eie siden 1917. Fram til kontraktinngåelsen i midten av juli, har det foregått en selskapsgjennomgang og noen forhandlinger om praktiske forhold. 

– Det er normal prosess i forbindelse med kjøp av et aksjeselskap, så tok det litt tid å bli enig om alt, kommenterer Pettersen. 

Morten Pettersen
Fornøyd med salget:Morten I. Pettersen Hans Christian Bergsjø

 
Overdragelse i høst 

Midlene fra salget vil gå til en betydelig nedbetaling av gjeld i eiendomsselskapene og til utvikling av fremtidige behov og prosjekter. 

Nå skal NLM Eiendom sluttføre noen utbedringer av bygården, før overdragelse av aksjeselskapet vil bli gjort i løpet av det neste halvåret. 

– Overdragelsen vil skje mot slutten av året, sier den daglige lederen. 

Han har tidligere uttalt at som Misjonssambandets eiendomsfirma, så er de opptatt av å ikke ta stor risiko med investeringer, og at de har ment det derfor var riktig å selge eiendommen som ikke ble brukt til organisasjonens kjernevirksomhet. 

– Vi er trygge på at tidspunktet for salget var riktig for vår del, og at dette var til det beste for Misjonssambandet, sier Pettersen.