Landcruiser i Afrika

Fortsatt koronautfordringer i kirkene

Utsyn har intervjuet SR i Øst-Afrika, Morten Egeland om situasjonen i regionen. Her er siste nytt.

‒ Hva er siste nytt fra Øst-Afrika? 

‒ NLMs arbeid i Øst-Afrika-regionen er sterkt preget av Covid19-situasjonen. Det var ingen NLM-utsendinger i regionen i sommer, men nå er vi seks voksne som er tilbake igjen. Kenyanske myndigheter har stengt skolene fra mars og ut året, og det medfører at Den norske skolen i Nairobi denne høsten følger opp elevene digitalt fra Norge. Vi har også utsatt utreise til januar 2021 for flere nye enheter. Til vanlig er vi over 20 voksne utsendinger på feltet her, så dette er en annerledes hverdag.  

 

‒ Hva anser du som de største utfordringene?

‒ Mange måneder uten å samles har gjort noe med menighetene, og det er trist å høre. Det fører også til at kollekten uteblir, og samarbeidskirken vår i Kenya, ELCK, har for tiden store økonomiske utfordringer. De forteller også at flere medlemmer ikke har kommet tilbake til kirkene selv om det nå har blitt åpnet for å samles igjen i små grupper. 

Det er utfordrende å være en del av slikt arbeid, og vi trenger visdom og tålmodighet. Morten Egeland

Det er også store utfordringer for de nye troende som blir forfulgt for at de har forlatt sin tidligere tro. Vi ønsker å være med og bygge felleskap for dem, der de får «nye familier», og være med å utruste dem til et liv som Jesus-troende. Det er utfordrende å være en del av slikt arbeid, og vi trenger visdom og tålmodighet. 

 

‒ Hva er planene framover? 

‒ Vi ønsker å styrke arbeidet vi har blant en av de minst nådde folkegruppene i regionen, både med norske utsendinger og nasjonale medarbeidere. Det er store behov blant folk materielt sett, og vi er med i prosjekter innen vann, helse, lese- og skriveopplæring og annen utdanning. Ved å være til stede som kristne i områdene ønsker vi være med og dele liv og tro med de vi møter. 

Vi har gått over i en vennskapsfase med samarbeidskirkene i Kenya og Tanzania og er opptatt av å ha god dialog med kirkelederne og konkretisere roller og forventninger fra begge sider. Dette ønsker jeg å jobbe mer med når det er mulig å reise rundt og besøke bispedømmene igjen.  

 

‒ Har du en oppfordring til folk hjemme i Norge? 

‒ Vær med og be for, og gi til arbeidet, det betyr mye. Be for samarbeidskirkene, nasjonale medarbeidere og de norske utsendingene.