Salem Bergen Connect team, Marie Pettersen, Sindre Stokken og Johanna Bokedal.

Satsning på flerkulturelt i Salem Bergen

Sammen for å inspireres, motiveres og utrustes til å dele Jesu kjærlighet med mennesker fra ulik kulturell og religiøs bakgrunn og invitere dem til å følge og tjene Ham!

Misjonssambandet inviterer sammen med Frikirken og DELK sine forsamlinger og fellesskap til Connect læringsnettverk med fire felles samlinger på 2 år.

  

Team Salem

Salem Misjonskirke Bergen er med, og deres team, Marie Pettersen, Sindre Stokken og Johanna Bokedal (bildet øverst), har allerede fra før et stort engasjement for og erfaring med flerkulturelt og internasjonalt arbeid på forskjellige måter. De har akkurat kommet tilbake fra den andre samlingen i løpet.

– Veldig gøy at Salem vil satse på dette, sier Johanna, – og at de har et ønske om å bli mer flerkulturell. I Connect blir man utfordret på hvordan vi når ut med evangeliet til mennesker med annen religiøs og kulturell bakgrunn.

I kurset er det mye fokus på hvordan nå muslimer i Norge, men dette teamet tenker også bredere og har et ønske om at Salem skal ha et mer generelt internasjonalt uttrykk og være inkluderende.  Bibelens budskap er jo for alle mennesker – for mennesker fra alle språk og kulturer.

Anna Cecilia Rifsgård underviser
Undervisning:Anna Cecilia Rifsgård underviser og inspirerer. Privat

Mye læring

De forteller at de allerede har fått med seg mye fra de to første samlingene.

– Det er positivt med tverrkirkelig arbeid, fortsetter Johanna. – Spesielt gledelig når det er snakk om flerkulturelt arbeid. Det er spennende at vi kan lære fra hverandre.

Sindre tar frem at det er nyttig å få innblikk i ulike ressurser som finnes og opplæring i disse, blant annet Al Massira-kurs. Han har tidligere god erfaring med Alpha-kurs, som er laget for og av mennesker i vesten, og ser verdien av at dette kurset faktisk er laget i Midtøsten, for og med mennesker med ikke-vestlig bakgrunn.

– Et slags Alpha-kurs for muslimer. Det er spennende!

Marie trekker frem at det er spennende å høre vitnesbyrd fra tidligere muslimer som deler fra sine liv og sin erfaring, både som praktiserende muslim og som konvertitt. Det er interessant å lære av andres erfaringer.  

– Her kan vi få oppleve, erfare og prøve ut flerkulturelt samarbeid, gudstjenesteliv også gjennom at vi er tverrkirkelige, tilføyer Johanna. Vi blir utfordret på nye måter å tenke, og ikke nødvendigvis fra den homogene måten vi vanligvis forholder oss til fellesskapet på.

Teamet er glad for at Connect har fokus på ekte møter mellom mennesker, og på relasjoner. Det er ikke manipulering eller «sneaky» evangelisering. De tror at det de lærer gjennom læringsnettverket kan skape mer engasjement for og økt interesse for mennesker og kulturer – at vi kan se og inkludere alle mennesker, også de med annet språk og kulturell bakgrunn.

Janet Seierstad underviser
Underviser:Flerkulturell konsulent Janet Diss Seierstad underviser. Privat

Veien videre

Drømmen er en menighet med en god blanding av mange ulike kulturer. Marie trekker frem at Bibelen forteller at vi en dag sammen med folk fra alle nasjoner og folkeslag og på alle verdens språk skal prise og tilbe Jesus og sammen bøye kne foran Guds trone i himmelen (jfr. Åp 7,9-10).  Tenk at vi, når vi blir mer flerkulturelle, kan få en liten forsmak av dette her i vår menighet.

Sindre avslutter med å si at vi ønsker å jobbe for at Salem skal være en kirke som er mer bevisst på dette – er mer våken for å se menneskene rundt oss og for å dele evangeliet. At vi skaper en kultur der vi vitner!

De andre nikker, og jeg er selv blitt inspirert og oppbygget gjennom møtet med disse brennende unge voksne og tror at vi sammen vil la oss inspirere både av dem og av Guds ord til å vise Guds kjærlighet, dele evangeliet og gjøre fellesskapene våre tilgjengelige for mennesker fra alle nasjoner, kulturer, språk og folkeslag. For dette er etter Guds hjerte!

 

Les mer om Connect Flerkulturelt læringsnettverk her.