Bilde av skjermen på Lausanne-konferansen med teksten: "Let the Church declare and display christ together)

Lausanne

«La oss som Kristi kirke sammen forkynne og synliggjøre Jesus»

Det var slik jeg oppfattet Lausanne-mottoet «Let the Church declare and display Christ together». Jeg fikk muligheten til delta digitalt på den fjerde Lausanne-kongressen som foregikk i Sør-Korea 22. til 28. september. For en velsignelse! Og jeg regner med at det var ende bedre for de som kunne være til stede der fysisk. Det var kjekt for meg å kunne lytte til samtaler som foregikk i den norske og den brasilianske delegasjonen.

Lausanne er et globalt initiativ for samarbeid mellom brødre og søstre om evangelisering, forkynnelse av Jesu Kristi evangelium og å gjøre disipler av ham i alle folkeslag. Det startet i 1974 i Lausanne Sveits, under lederskap av bl.a. Billy Graham og John Stott.

Noen høydepunkter for meg i Lausanne 4 var:
(1) Et høyt syn på Skriften: hver dag startet med en utleggelse av Guds ord i Apostlenes gjerninger.

(2) Kall til omvendelse: Deltakerne, hver i sin kontekst, ble kalt til å omvende seg og vende seg til Gud. I dette kallet ble vi minnet om at til tross for dårlig statistikk for troen på Kristus i Europa, er Herren ikke ferdig med Europa ennå. Vi må stole på ham for å evangelisere dette kontinentet.

(3) Samarbeid ble fremhevet på denne kongressen. Misjon er polisentrisk nå, folk som var unådde før er nå engasjert i misjonsinnsatsen.

(4) Høsten er stor: Tusenvis av mennesker i forskjellige kontekster har hørt lite eller ingenting om Jesus. Høsten er stor, og arbeiderne få (Matt.9:37). Men vi er minnet om at Jesus Kristus er høstens herre og at han fortsatt sender ut arbeidere. Og enda mer, at han har lovet i sitt ord å være med oss alle dager inntil verdens ende. (Matt 28:20)

Må Gud velsigne Kirken så hans vei blir kjent på jorden, og hans frelse blant alle folkeslag! (Salme 67:3).