Penger

Gir du gaver til kristne organisasjoner?

Kostnadene for å drive Misjonssambandet sør kommer på ca. 13,3 millioner i 2024. Vi kommer nok til å få inn gaver tilsvarende dette. MEN vi ønsker også å bidra til det omfattende arbeidet vi har på våre misjonsfelt i andre land, vil du være med?

Gave til misjonen

Å være avhengige av gaver og innsamlede midler er utfordrende. At frivillige som har syn for det arbeidet vi driver, bidrar med gaver er en balansekunst i forhold til kommunikasjon.

Jeg tror at ulike generasjoner tenker ulikt om det å gi gaver til frivillig virksomhet.

En karikert fremstilling kan være at 60+ gir gave til misjonen (i bestemt form) mens 20+ gir sin gave til Marit som driver barnehjem i Argentina. For 60+ er det viktig hvilken organisasjon han gir sin gave til, mens for 20+ betyr det ingenting hvilken organisasjon det er, bare det er konkret og han får gode følelser for det. Men fra mitt perspektiv synes jeg det blir lite planmessig, strukturert og tilfeldig hvis mine gaver skal styres av hva jeg der og da får gode følelser for. Selv har jeg valgt å gi mine gaver og tid til Misjonssambandet fordi jeg stoler på at de som har bestemt strategi og misjonsfelt har bedre oversikt enn meg. 

Organisering av Misjonssambandet

Misjonssambandet i Norge er organisert i syv regioner hvorav sør er en av dem. Sør som består av Agder og Telemark (unntatt Flekkefjord, Kvinesdal og Sirdal) favner 34 ansatte fordelt på ca 20 årsverk og timeansatte. I en folder du kan lese her presenterer vi ansatte i selve regionen og menighetene. Ansatte på leirsteder og radio stasjoner kommer utenom da dette representerer egen økonomi. Våre oppgaver består bl. annet av forkynnelse i menigheter og andre misjonsfellesskap (mellom 1200 og 1600 møter i året), kontakt med utsendinger i hele verden, oppfølging av tre skoler, tre barnehager, fire gjenbruksbutikker og tre leirsteder. Vi har flere menigheter (Notodden, Grimstad, Kristiansand, Flekkerøy, Mandal, Konsmo og Lyngdal), hvor våre ansatte har roller som pastor, diakon, sang- og musikk og administrasjons ansatte. Våre barne- og ungdomsansatte arrangerer Sommertreff på Drottingborg og 16 leirer (2023) på blant annet Undeland, Evjetun og Gautestad. 

Ikke bare Norge

Utover vårt arbeid i sør ønsker vi å bidra til misjon på våre misjonsfelt. Vi ønsker ikke å bli oss selv nok som bare tenker på at vi må først dekke vårt arbeid i Norge. Jeg håper du er med! Det bør ikke være en unnskyldning at det er vanskelig å gi en gave. Helt konkret kan jeg nevne:

-          Fast givertjeneste: https://gi.nlm.no/fast

-          Testamentariske gaver: https://nlm.no/bidra-i-arbeidet/gaver/testamentariske-gaver

-          Vipps 51324 om du vil ha skattefradrag bruker du 700000.

-          Bankkonto 8220.02.90131

-          Nettgave: https://gi.nlm.no 

Status pr. juli

Det økonomiske resultatet for Misjonssambandet sør for de syv første månedene i 2024 er et underskudd på ca 797 tusen. Totale inntekter er på ca. 6,6 millioner, mens kostnadene er på kr.ca.7,4 millioner.

Kan du være med å snu dette til overskudd de fem siste månedene av 2024?