Misjonssambandets hovedstyre

Trekker seg fra hovedstyret

Temesgen Shibru Galla har valgt å trekke seg fra Misjonssambandets hovedstyre av hensyn til habilitet.

Shibru Galla er gift med Ragnhild Myren, som 1. april ble tilsatt som personalleder i Misjonssambandet.

 

Habilitet

– Vi diskuterte habilitetsspørsmålet på forrige hovedstyremøte, og det var i den forbindelse Temesgen på eget initiativ valgte å trekke seg fra hovedstyret for å unngå eventuelle problemstillinger, sa generalsekretær Gunnar Bråthen i en orientering til ansatte tirsdag.

Hovedstyremøtet ble avholdt 25.–26. april.

Ragnhild Myren har i et år vært fungerende personalleder mens Kari Margrethe Solvang var i studiepermisjon. Solvang sa opp sin stilling tidlig i vinter, og Myren ble fast ansatt fra 1. april. I forbindelse med at hun ble fast ansatt, uttalte Bråthen at habilitetsutfordringen knyttet til ekteparets posisjoner skulle diskuteres.

– Helt siden Ragnhild Myren ble konstituert i stillingen har vi drøftet disse habilitetsutfordringene. Vi har håndtert dette på en ryddig måte så langt, men det er naturlig at vi tar en ny runde på tematikken i lys av at Myren nå går inn i stillingen på fast basis, sa generalsekretær Gunnar Bråthen til Utsyn.

 

Norheim inn

Når Temesgen Shibru Galla går ut av hovedstyret, vil første varamann, Helge Norheim, tre inn som fast medlem mens andre varamann, Mons Gunnar Selstø, vil møte som første varamann på hovedstyremøter.

Shibru Galla ble valgt til første varamann på generalforsamlingen i 2022, men ble fast medlem av hovedstyret da Gunnar Bråthen ble ansatt som generalsekretær for Misjonssambandet.