Menigheten Kerigma

Kerigma 40 år

Kirken Kerigma i Sucre feiret nettopp 40 år, med godt oppmøte, bløtkake og festgudstjeneste.

Det er mange som gjennom disse førti årene har hatt gleden av å høre evangeliet i forkynt i Kerigma. Navnet betyr nemlig «proklamere» eller «forkynne». Det er heller ikke få misjonærer som har hatt en tjeneste i menigheten.

Menighet med avleggere

Kerigma var den første menigheten til Misjonssambandet i Bolivias hovedstad, og har gjennom årene bestått av mange familier og ungdommer.  Den har også vært med på å sende noen av medlemmene til å starte andre menigheter i byen.

De siste årene har det vært en meget aktiv ungdomsgjeng i menigheten, som har jobbet spesielt godt med sang og musikk. Men under og etter pandemien har menigheten opplevd litt varierende oppmøte.

40 år og videre

Generasjonsforandringer merkes også, da «ungdommene» er blitt voksne. Og det at det ikke er kommet på plass en ny pastor etter at mangeårig pastor Juan de Dios Cardenas formelt gikk av med pensjon sist år, preger nok også menigheten noe. Cardenas er imidlertid fremdeles med og bidrar i menigheten.

Og 24. juli feiret de 40 år med en flott gudstjeneste, bursdagssang og kaker. Det var mange som møtte opp, og det lover godt for fortsettelsen i en selvstendig og ressurssterk menighet.