Illustrasjon

Regnskapet for 2022

Nå er regnskapet for Misjonssambandet sørvest i 2022 klart.

Regnskapet for 2022 viser driftsinntekter på 51 millioner kroner. Av disse utgjør gaveinntektene 47 millioner. Dette er 190.000 mer enn i 2021, som var et år som i større grad var preget av pandemien, med lavere inntekter enn i et normalår. Dette betyr at gaveinntektene ikke er tilbake til der de var før pandemien. De endte 3,9 millioner under budsjettet, som var lagt for et normalår.

Fast givertjeneste, som har hatt en jevn stigning gjennom mange år, gikk tilbake med 0,7 millioner kroner, til 21,8 millioner.

Driftsutgiftene ble på 25,7 millioner kroner, som er 3,8 millioner høyere enn fjoråret. Kostnadsøkningen skyldes i hovedsak økte personalkostnader og økt aktivitet etter pandemien. Utgiftene ble 2,7 millioner lavere enn budsjettert.

Regionbidraget til Misjonssambandet sentralt, endte på 25,2 millioner kroner. Dette er 2,7 millioner under budsjett, og 3 millioner mindre enn året før.

Regionen sine gjenbruksbutikker gav et overskudd til misjonen på 11,2 millioner kroner, en økning på 3 millioner fra året før.

- Selv om vi ikke nådde gavemålet for 2022, så er vi takknemlig til alle som har bidratt til at det ble en økning fra året før, sier regionleder Kolbjørn Bø. Han håper og tror at følgene av pandemien er over, og at vi kan komme tilbake til normalen, også når det gjelder gaveinntektene.

- Vi trenger midlene, for vi skulle ha nådd enda lenger ut med evangeliet, Guds utstrakte frelserhånd, sier regionlederen.