Synne

Bli med på Nyttårsfestivalen 2022/2023

– Det er godt med en skikkelig «boost» inn i et nytt år.

Som deltaker på Nyttårsfestivalen fikk Synne Malene Brække (24) oppleve kristne møter designet for ungdommer. Det betød mye for hennes tro. Sammen med Silje Catrine Heier deler Synne nå sjefsansvaret for årets festival, og hun gleder seg til å ta imot ungdommer på Hurdal Verk 29. desember.

– Jeg tror det er viktig at ungdom har steder som er tilpasset dem. Nyttårsfestivalen skal være en slik plass. Synne Malene Brække

– Hva kan deltakerne forvente seg på årets festival?

– Vi skal ha bibeltimer og kveldsmøter med gode talere og fin lovsang. Og så blir det selvsagt kjekke aktiviteter, forteller Synne.

Man kan velge blant flere inne- og uteaktiviteter. På Hurdal verk er det bl.a. en gymsal og en koselig peisestue med mange spill, og skianlegget på Hurdal ligger fem minutter i bil unna.

I tillegg kan deltakerne forvente seg en innholdsrik nyttårsaften. Det blir festmiddag, nattverds- og vitnemøte og kjekk underholdning utover kvelden og natta. Leirsjefen holder korta tett til brystet om innholdet på underholdningen.

– Vi vil at det skal være en overraskelse, men jeg kan si at vi har mange kjekke planer, også for de andre kveldene under festivalen, smiler hun lurt.

– Hva gleder du deg mest til?

– Jeg gleder meg til at ungdommer kan få feire nyttår på et trygt og godt sted – et sted som kan være med på å forme dem og bevare dem i troen. Og så gleder jeg meg selvsagt veldig til underholdningskveldene, de kan bli ekstremt morsomme.

Synne og den andre festivalsjefen, Silje Catrine, er begge medlemmer av barne- og ungdomsrådet (BUR), og de er opptatt av at ungdommer i regionen oppmuntres og styrkes i troen på Jesus.

– Jeg tror det er viktig at ungdom har steder som er tilpasset dem. Nyttårsfestivalen skal være en slik plass, sier Synne, og fortsetter:

– Vi vet at det er veldig godt med en skikkelig «boost» inn i et nytt år. Forhåpentligvis får deltakerne med seg mer frimodighet når de kommer tilbake til skolen og sitt vanlige liv, fortsetter hun.

– Det å fortelle om Jesus er ikke bare for voksne eller misjonærer i utlandet, men også for ungdommer på Østlandet. Synne Malene Brække

– Hva betydde festivalen for deg da du var deltaker?

– Jeg ble kjent med mange unge kristne fra hele Østlandet. Det har jeg satt stor pris på senere i livet. I tillegg ble de gamle vennskapene styrket fordi man har en kristen festival «til felles». Jeg fikk også se at det kristne budskapet var like aktuelt for meg som ungdom, som det var for de voksne på bedehuset hjemme.

– Hvordan vil temaet «Fortell» prege festivalen?

– Det vil jo være særlig sentralt på møtene. Vi ønsker å rette søkelyset på hvordan vi kan fortelle om Jesus til de vi møter, både med ord og handling. Det å fortelle om Jesus er ikke bare for voksne eller misjonærer i utlandet, men også for ungdommer på Østlandet.

– Jeg hører rykter om konkurranser og premier, stemmer det?

– Ja, på festivalen vil vi trekke premievinnere i flere konkurranser. Den ene konkurransen er så enkel som å melde seg på innen 10. desember. Vi trekker vinnere blant de påmeldte og gir ut premier, forteller festivalsjefen.

I premiepotten ligger bøttehatter, bagger, t-skjorter, kristne bøker og andre godsaker.

– Be gjerne for leiren, i forkant og underveis. Be for ledere og deltakere. Det setter vi stor pris på, avslutter Synne.

Følg Nyttårsfestivalen 2022/2023 på Facebook og Instagram. For mer info om festivalen, se påmeldingssiden.