Synne Malene Brække

Månedens frivillig: Synne Malene Brække

Juni: - Jeg er generelt opptatt av at vi alle bør ta ansvar for ting rundt oss og bidra med det vi kan.

For juni 2022 er Synne Malene Brække (23) plukket ut blant de nominerte som «månedens frivillig».

Blant de som nomineres av dere, plukkes en ut og intervjues månedlig til nlm.no/ost og i sosiale medier. Mot slutten av 2022 skal «årets frivillig» stemmes frem av dere som regionens lesere, følgere og frivillige.

Trykk her for å nominere kandidat(er) til månedens frivillig.

- Hva tenkte du da du fikk vite at noen har nominert deg til «månedens frivillig», Synne?

- Jeg ble veldig overrasket, glad og litt satt ut da jeg hørte at jeg var nominert. Men det er jo kjempehyggelig at noen ser og setter pris på det frivillige arbeidet jeg gjør og at det betyr noe for noen.

- Hva er du engasjert i for tiden?

- For tiden er jeg med som leder på søndagsskolen i Misjonssalen Oslo. Jeg er også leder for pyntegruppa i Misjonssalen og leder for barne- og ungdomsrådet til Misjonssambandet øst. Jeg taler litt her og der og skal være med som frivillig på Generalforsamlingen til sommeren.

- Hva motiverer deg til å bidra som frivillig?

- For det første så er jeg oppvokst med at man deler på oppgavene som finnes i en menighet og bidrar med det man kan. Som leder for pyntegruppa og som søndagsskolelærer, ser jeg viktigheten av å være med å bidra for at menigheten skal gå rundt. Jeg er generelt opptatt av at vi alle bør ta ansvar for ting rundt oss og bidra med det vi kan. Den innsatsen som gjøres kan ikke nødvendigvis bare fylles av noen andre hvis ikke akkurat du gjør den. I tillegg får man mer eierskap til menigheten og man blir bedre kjent med de som går der ved å være frivillig.

- Hva er det beste med misjonsfellesskapet du er en del av?

- Jeg er oppvokst på Gimle misjonshus hjemme i Halden. Så da jeg flyttet til Oslo, ble det naturlig å teste ut om Misjonssalen Oslo var et sted jeg faktisk trivdes. Det var det. Det er noe med uttrykksformen og bruk av bibeltekster i taler som gjør at jeg føler meg hjemme i Misjonssalen og i Misjonssambandet generelt. I tillegg har jeg mange gode venner der.

- Hva er det største som skjedde i livet ditt det siste året?

- Det største som skjedde i løpet av det siste året er at jeg fikk være fadder til ei lita jente som ble døpt i august. Det å bli spurt om noe sånt var veldig fint. Jeg gleder meg til å følge henne videre. I tillegg var hele storfamilien samlet i en annen dåp litt senere på høsten. Det var etterlengtet etter noen års opphold pga. korona.

Trykk her for å nominere kandidat(er) til månedens frivillig.

- Når livet er kjipt, hva gjør du for å komme deg gjennom det?

- Som yngre var mamma den personen som hjalp meg gjennom det meste. Hun merket fort at det var noe galt og ventet tålmodig da det ble for mye inni meg og jeg trengte noen å snakke med. Nå som jeg ikke bor hjemme lengre, er det mest de to jeg bor med som er gode støttespillere og samtalepartnere når ting blir for mye.

- Hva gjør du for å slappe av?

- Jeg slapper godt av i godt selskap med gode venner og familie. Ellers synes jeg det er deilig å koble av med noen form for aktivitet.

- Hvem i livet ditt mener du fortjener en framsnakk – og hvorfor?

- Mamma er absolutt en person som fortjener å bli framsnakket. Hun har alltid vært der for meg og mine søsken, selv når hun ble dårlig for en del år tilbake. Hun stiller opp på misjonshuset hjemme i Halden og for familie og venner når det trengs. Selv når vi barna har flyttet ut, stiller hun stadig opp for oss om det er flytting til ny leilighet eller andre ting vi er med på. Jeg kjenner meg igjen i mye av hennes personlighet og skal være glad for at jeg har arvet i hvert fall noen av hennes egenskaper.

- Hva får deg til å smile skikkelig i hverdagen?

- For tiden bor jeg i et kollektiv og det er noe av det beste jeg vet. Vi har det veldig gøy sammen i hverdagen.

- Hva gleder du deg mest til i resten av 2022?

- I 2022 gleder jeg meg mest til en «rolig» sommerferie uten jobb for første gang på mange år. Den blir nok fylt opp av andre aktiviteter (som GF, tur med familien, bryllup med mer). Men det er deilig å ikke måtte ha en sommerjobb.

Misjonssambandet øst vil vise frem noe av alt engasjementet som finnes lokalt på Østlandet. Vi trenger deg som ønsker å bety noe for andre mennesker. Som ønsker at flere skal bli kjent med Jesus. Dette bidrar til å realisere regionens visjon om at vi vil se «Inkluderende og disippelgjørende fellesskap av mennesker i alle generasjoner, som deler evangeliet om Jesus».

Blant de som nomineres av dere, plukkes en ut og intervjues månedlig til nlm.no/ost og sosiale medier. Mot slutten av 2022 skal «årets frivillig» stemmes frem av dere som regionens lesere, følgere og frivillige.

Trykk her for å nominere kandidat(er) til månedens frivillig.