Tulipaner og bibel

God påske – på nett!

Det er flere gode alternativer for å høre og reflektere over Guds ord i påsken – også i regi av Misjonssambandet. Det blir muligheter for daglige møter og andakter på digitale plattformer for både barn og voksne. Her er noen tips.

Hele våren 2020 produserte Misjonssambandet digitale møter i studio i Oslo. I år blir det ikke noen slike «sentralproduserte» påskemøter – for siden den gang har mange av våre fellesskap rundt omkring i Norge opparbeidet seg mye filmerfaring!

I dag er det mange forsamlinger og regioner som jevnlig lager flotte møtesendinger og åndelig påfyll på nett – også nå i påsken 2021. Det blir både søndagsskoleopplegg, møter og daglige refleksjoner hver dag gjennom hele påsken.

Her er en liten oversikt over noen av de digitale tilbudene i Misjonssambandet i påskeuken – for både barn og voksne. De er vel verdt å få med seg, og du er hjertelig velkommen – uansett hvor du bor i landet!

 

Møter og gudstjenester

Flere forsamlinger vil også legge ut møter i påsken.

I Oslo samarbeider menighetene Misjonssalen, Vitalkirken og Lillokirken om å arrangere digitale gudstjenester på palmesøndag, skjærtorsdag, langfredag og 1. påskedag.

Møtene vil bli tilgjengelig på Youtube-kanalen deres fra morgenen de aktuelle dagene. De legges også ut på Facebook-siden deres kl 11:00 palmesøndag og 1. påskedag, kl 17:00 skjærtorsdag og kl 19:00 langfredag.

I Region nordvest har man digitale påskemøter på nett, hver dag fra palmelørdag til 2. påskedag.

‒ På møtene er det tale ved ansatte i regionen, misjonsinnslag fra utsendingene våre og innsendte innslag med tekstlesing og sang. Tre av møtene er familiemøter, forteller regionleder Jon Ove Holen.

Alle møtene finner du her.

 

Påskevandring

I Bergen har Misjonskirken Salem laget en videoserie med tekstlesing og en kort refleksjon til hver dag gjennom hele påskeuken. Pastor Christian Lilleheim forteller at de i fjor fikk mange gode tilbakemeldinger på en bibelleseplan de laget for påskeuken.

‒ I år har vi spilt inn en forkortet utgave bibelleseplanen, og håper mange vil like det, sier han.

Du kan lese mer om påskevandringen og laste ned bibelleseplan med refleksjons/samtalespørsmål og bønner på salem.no/paske. Videoversjonen kan du få med deg fra kl 11 hver dag gjennom hele påskeuken på salem.no/stream og på Salem Bergens Facebooksider.

 

Søndagskole

På misjonshuset i Tønsberg har søndagskolen laget et enkelt digitalt påskeopplegg for barna, i form av korte filmsnutter for hver dag i påsken. Disse blir lagt ut på forsamlingens kanal på YouTube.

 

På Youtube ligger også NLM ungs nye satsning for barn, Intro. Den 26. mars ble 6. episode lagt ut, og den har temaet Påske.

 

NLM ung har laget et forslag til søndagskole på zoom. Det er et enkelt opplegg hvor alle møtes digitalt. Det kan være et godt alternativ for dem som ønsker å se hverandre på skjermen.

 

Hjertelig velkommen til å feire påske sammen på nett! Vi ønsker dere alle en velsignet påske. Jesus døde og sto opp igjen, en gang for alle ‒ og for oss alle.

"Døden er oppslukt, seieren vunnet. Død, hvor er din brodd? Død, hvor er din seier!"

(1. Kor 15,54-55)