Påske

Påske

Zoom-opplegg nr. 6 for barnesamlinger

Opplegget finner du på PDF her

Målgruppe 5-10 år
Mål for samlingen: Barna skal oppleve å bli sett og inkludert i et kristent fellesskap.

Barna skal få vite at i påsken feirer vi at Jesus døde for oss og ble levende igjen.

Bibeltekst: 1. Kor 15, 1-5 

Dette trenger du:

Forberedelser 

Prøv å finne måter å involvere barna på. Er det noen som kan lese bibelteksten? Kan en familie ta ansvar for skattkista? Kanskje dere kan ha med en eller flere av disse aktivitetene:

Finn sauen: Spør en familie om de kan vise frem en lekesau på skjermen noen ganger i løpet av samlingen. I begynnelsen av samlingen forteller du at sauen har gjemt seg hjemme hos en av dem som er med. Be dem se etter sauen. Tips om at det kan være lurt å se samlinga på PC, istedenfor mobil, og at de kan velge galeryview for å se alle.

Påskeformidling med seigemenn: Hvis dere har med denne aktiviteten så sørg for at barna har seigemenn. Dere for eksempel dele ut en påskehilsen i postkassa med blant annet noen seigmenn eller gi beskjed til foreldrene på forhånd.

Påskequiz: For mange er det lenge siden sist man var på bedehuset eller i kirka. Hva med en «Hvor på bedehuset er dette»- kahoot? Gjerne blanda med litt påskespørsmål. Da kan vi minne barna på at de har et sted der de hører til, og vi kan ha en morsom påskequiz sammen. Ta nærbilder av ulike ting på bedehuset og spør.

 

Samlingen

Velkommen:

Bruk litt tid på å snakke med barna. Ha gjerne et opprop der barna kan svare eller vinke inn i kamera.

Tenne lys:

Tenn tre lys samtidig som du sier

Jeg tror på Gud Fader som har skapt meg,
Jeg tror på Jesus Kristus som har frelst meg,
Jeg tror på Den Hellige Ånd som gir meg kraft.

Sang:

Oppfordre barna til å synge og danse hjemme. Del skjerm og vis denne musikkvideoen.

 På Golgata stod det et kors (Søm kirke) - YouTube

Skattekiste

Vis frem tingene fra skattkisten. Disse er et hint til hva bibelfortellingen handler om.
Palmegren (eller en annen gren), kors, noe som er tomt, påskepynt, seigmann (hvis dere skal formidle påskeevangeliet med seigmenn).

Henteoppgave: 

Nå er det påske. Er det noen som har pynta til påske? Jeg syns det hadde vært hyggelig hvis vi kunne sett litt påskepynt gjennom skjermene også. Dagens oppgave er å hente noe påskepynt. Dere har to minutter på dere til å lage det påskekoselig rundt dere.

Bibelformidling:

Det er veldig mye som er fint med påske- påskeegg- kyllinger og fri. Men det aller fineste, det er det som er grunnen til at vi feirer påske. Det er at Jesus døde for oss og ble levende igjen.

Del skjermen og vis filmen.

Påskeevangeliet - Youtube

La barna få være med og gjenfortelle ved hjelp av disse spørsmålene:

1. Hvorfor feira jødene påske?
2. Hvilket dyr var det Jesus red på?
3. Hva var det Judas gjorde?
4. Hva var det Jesus gjorde før han spiste sammen med disiplene?
5. Hva var det folkemengden ropte at de skulle gjøre med Jesus?
6. Hva var det Jesus ba til Gud om på korset?
7. Hva sa engelen til Maria og Maria Magdalena?

Formidling av påskeevangliet ved hjelp av en seigmann

(se pdf)

 

Sang:

Oppfordre barna til å synge og danse hjemme. Del skjerm og vis denne musikkvideoen.

Helt fantastisk - Chris Duwe - Youtube 

Blåse ut lysene:

Spør om et av barna vil hjelpe deg med å blåse ut lysene. Velg en som må gjøre seg klar. Hold kamera på pc mot lysene, pass på at du ikke vises, tell til tre og blås ut lysene sammen med barnet.

 

Zoom-tips:

Hvis du ikke har holdt zoom-møte før kan det være lurt å finne en eller to som du kan prøve deg litt på i forkant. Finn ut hvordan du kan dele skjerm og være sikker på at lyden på filmen også spilles av hos den andre. Finn ut hva som er forskjellen på de forskjellige visningene, og se på hvordan du kan mute deg selv og andre. Husk at det ikke er så farlig om noe ikke går helt etter planen. Ha som mål at barna skal få se og snakke med deg i løpet av samlingen. Det kan du få til selv om det noen ganger blir litt tull med lyd og skjermdeling.


Opprette møte:
Velg bort waiting room og gå inn på advanced options og velg: allow participants to join anytime. Da slipper du å passe på å slippe inn deltagerne.


Dele film:
For at de andre deltagerne skal høre lyden på filmen du deler må du huke av for «share computer sound». Det finner du nederst til venstre i boksen der du kan velge hva som skal deles.
Hvis du trykker på fullskjermknappen på youtubefilmen etter at du har valgt å dele skjerm, er det fortsatt youtubesiden som deles, ikke filmen. Velg først fullskjerm og del etterpå.


Manus på skjerm:
Du kan lage et langt smalt manus som du kan ha åpent på skjermen ved siden av zoom-vinduet. Kopier teksten du skal si inn i et Word-dokument. Ved å forstørre opp skrifta og minske zoomen (nederst til høyre i Word) får du et smalt og lesbart manus.