Per Tore Pedersen

To forskjeller i Finnmark

Ønsket om å bryte med "kristenbobla" drev Håvard Frafjord og Per Tore Pedersen til Finnmark!

 

I august dette året flyttet Håvard Frafjord og Per Tore Pedersen inn i kjellerleiligheten i Lakselv misjonshus. Målet er å bety en forskjell i området dette året. 

Hvor kom idéen til å reise til Lakselv et år fra?

I fjor gikk vi begge på Fjellheim Bibelskole. Hele livet mitt har jeg (Håvard) vært i majoritet som kristen på skolene jeg har gått på. Det kom spørsmål om å være miljøarbeider på en kristen vgs. men jeg fikk ikke roen for det og følte det var på tide å bevege seg ut av kristenbobla.

En kveld jeg ba tror jeg Gud plantet idèen om å ta et år i Finnmark. Etter å ha snakket med noen og blitt tipset om at det var lurt å reise sammen med noen, spurte jeg Per Tore, som etter litt betenkningstid, ble med.

Vi ville ikke reise til en sted, starte opp nytt arbeid, for så reise igjen. Vi fikk en liste med aktuelle steder i Troms og Finnmark fra Øivind Ruud Kringstad. Vi ble enige om at Lakselv virket som et god plass å flytte til, da det allerede var arbeid vi kunne delta i.

Vi opplevde det som at Gud la til rette for oss! Etter kontakt med Katrine Andersen i Lakselv viste det seg at oppussing til en leilighet hadde begynt i kjelleren på misjonshuset. Det ga oss en sterkere følelse av at dette var rett valg.

 Hva er det dere gjør i tillegg til å være engasjert som barne- og ungdomsarbeidere?

Per Tore jobber også som trosopplærer i kirka og Håvard er ringevikar i barnehage. I tillegg til jobbene våre studerer Per Tore teologi på Fjellhaug som fjernstudent og Håvard tar Fysikk 1. Ellers prøver vi å bli med på arrangement som blir holdt i bygda. Det har blitt begrenset pga. korona, særlig den siste måneden. Vi har planer om å bli med på fotballaget når det åpnes opp for det igjen.

 Hva er navnet på de nystartede lagene og hvem er målgruppa for dem?

Det første har vi kalt “Lakselv MisjonsLan”. Planen her er å arrangere Lan for ungdom fra 13 år og oppover. Dette er for å bli kjent med ungdommene og slik nå de med evangeliet.

Det andre er heter “Kraftstasjon”, som er ment som et samlingspunkt for unge voksne. Dette er noe som har vært ønsket en god stund. Her er vi sammen med flere andre. I Lakselv er det få tilbud for unge voksne utenom idretten. Dette er et tverrkirkelig samarbeid og samlingene avholdes i kirka. Første samling måtte avlyses pga. korona, men vi utsatte to uker og hadde det torsdag 19. november.

 Hvilken kontakt opplever dere å ha fått med folk på tiden til nå?

Vi føler oss utrolig godt mottatt av kristenfolket i Lakselv, og har fått god kontakt med dem. Vi opplever at vi er ønsket, og de har ved flere anledninger uttrykt glede over at vi har flyttet hit, noe som er veldig styrkende og motiverende for oss.

Det er også styrkende og inspirerende å være sammen med og lytte til de kristne her og se hvilket arbeid de driver og har drevet i mange år. Det er et sterk barne- og ungdomsarbeid som blir drevet og en flott leirplass.

Sammen med barn og ungdommer gjør vi mye kjekt. Og føler særlig i den siste tiden at vi har fått god kontakt med ungdommene, som den siste uken også har kommet på besøk til oss.