Fullsatt møtesal på OCC

Utsetter generalforsamlingen ett år

I hovedstyrets møte 4. september konkluderte hovedstyret med at koronasituasjonen gjør det nødvendig å utsette generalforsamlingen fra sommeren 2021 til sommeren 2022.

– Det er jo lenge til juli 2021, så det kan jo virke som om avgjørelsen kommer tidlig. Men siden arrangementet vårt er såpass stort, og mye skal planlegges de neste månedene, ønsker vi ikke å skyve på avgjørelsen, sier generalsekretær Øyvind Åsland.

Han forteller at hovedstyret allerede har bestemt at GF 2022 vil foregå på Oslofjord Convention Center (OCC) – Nøyaktig datoer skal vi snart drøfte med OCC. Vi regner med at arrangementet vil foregå i begynnelsen av juli.

 

Ansvarlig avgjørelse

I forkant av avgjørelsen om å utsette arrangementet har NLM hatt kontakt med norske helsemyndigheter. Tilbakemeldingen har vært at det er lite sannsynlig at et så stort arrangement kan gjennomføres på vanlig måte.

Øyvind Åsland
Generalsekretær:Øyvind Åsland Marius Bergersen

– I lys av dette tror vi det mest fornuftige er allerede nå å innstille oss på at GF blir i 2022. Det handler også om at vi ønsker å være en ansvarlig organisasjon som ikke tar valg som vil føre til økt fare for smitteoppblomstring, sier Åsland.

 

Lite egnet for digital gjennomføring

– Har hovedstyret vurdert å gjennomføre et digitalt arrangement?

– Ja, vi har blant annet vurdert å gjennomføre den formelle delen av generalforsamlingen digitalt. Men i lys av sakene som vi har planlagt å drøfte – som for eksempel ny strategi – tror vi det ville ha fungert dårlig. Det er nok også en del delegater som ville vært ukomfortable med en digital generalforsamling. Min opplevelse er at mange ser på GF som et stort høydepunkt, og da blir den beste løsningen å sørge for at vi i 2022 kan ha et stort, helhetlig arrangement der alle generasjoner kan få en god opplevelse.

Luftfoto Oslofjord Convention Center sett fra sjøen. Marina, strand, hytter, hall.
Samme sted:GF 2022 vil fortsatt arrangeres på Oslofjord Convention Center. Torstein Kiserud

Lover et fantastisk GF i 2022

Denne helgen har det vært en stor samling for personer som har viktige roller i planleggingen av GF, blant annet mange komiteledere. De fikk informasjon om avlysningen rett etter hovedstyrets møte.

– Det var stor enighet om at denne avgjørelsen var nødvendig å ta nå. Jeg opplever at vi har en fantastisk flokk med frivillige medarbeidere som er villige til å bruke mye tid på at GF skal bli bra. Nå får vi enda mer tid, og det skal vi bruke for å gjøre GF i 2022 til et fantastisk bra arrangement, sier generalsekretæren.

 

Må avklare formaliteter

Åsland understreker at hovedstyret enda ikke har tatt stilling til en del formaliteter – som for eksempel hva som skje med de kandidatene som normalt ville stått på valg i 2021 til hovedstyret, til valg- og fullmaktskomiteen og til kontrollkomiteen.

 

Rettelse: I tidligere publisert versjon av artikkelen sto det at hovedstyrets vedtak ble fattet 3. september. Riktig dato er 4. september.