Fra klasserommet

Fullt hus på bibelkurs

Bibelkurset på Tonstadli i januar, har etter hvert blitt en god tradisjon. De siste årene har det vært fulle hus.

Det er Inge Sirevåg som er hovedleder på bibelkurset. I år måtte han melde pass til lederoppgavene, så Ove Sandvik ble hyret inn som vikar. Rundt 60 personer var faste deltakere og talere på bibelkurset, mens det hver dag var innom noen på enkeltmøter. Mange var pensjonister, men det var også mange som hatt ta fri jobb for å bli med.

Programmet for kurset starter med bønnesamling kl.09.30, med påfølgende to bibeltimer før lunsj. Etter lunsj er det to nye timer, før det blir en god pause som avsluttes med middag. Etter middag er det to nye bibeltimer.

Jon Håvard Gundersen
Ove Sandvik

Det var god variasjon i talernådegaver og emner. Jon Håvard Gundersen talte om profeten Haggai, mens Magne Birkedal hadde ulike tekster fra profeten Elisjas liv og virke. Kristian Fagerli underviste om ordparet jøder og hedninger i historien, mens Kjell Dahlene satt fokus på ulike tema om bibelen som bok.

Det var også satt av to timer til spørsmål fra deltakerne. På den siste spørsmålstimen svart Kristian Fagerli på spørsmål om profeten Jesaja sin forkynnelse. Kjell Dahlene fikk spørsmål om hvem som kan være eldste i forsamlingen og hva det betyr at kvinnen skal «tie i forsamlingen». Hyrde- og læretjenesten knytter Guds ord til menn med nådegave og tillit, svarte han blant annet. Det siste spørsmålet var det Magne Birkedal som svarte på, og handlet om legemets oppstandelse.

Deltakerne uttrykte stor takknemlighet for forkynnelse og åndelig og menneskelig samfunn. Neste års bibelkurs planlegges 11.-15. januar 2021.