Brit Tronhuus

Fra gjenbruksbutikk til forsamling

Gjenbruksbutikken er en fantastisk møteplass mellom kristne og ikke-kristne i nærmiljøet. Jeg setter stor pris på fellesskapet mellom oss som jobber der.

Det er Brit Tronhuus som sier dette. Hun kommer opprinnelig fra Strømmen, men har bodd halve livet – 27 år - på Nordmøre. I tre år har hun vert frivillig medarbeider i NLM´s gjenbruksbutikk i Kristiansund. Hvordan hun kom på å begynne der? Jo, hun stakk innom butikken da den lå i bysentrum og likte seg så godt, at hun spurte om å få lov og hjelpe til. Siden har hun vært der, og ble med videre da butikken flyttet til Løkkemyra i fjor høst. «Jeg er så glad for denne møteplassen. Det er det beste jeg har vært med på her i Kristiansund,» forteller Brit.

Vegg i vegg med gjenbruksbutikken ligger de nye møtelokalene til NLM´s forsamling i Kristiansund. Da butikken flyttet hit, begynte Brit å gå i forsamlingen siden den holder til i samme bygningen.

«Det er få forsamlinger å være med i i Kristiansund, og jeg lengtet etter et sted der jeg kunne få høre evangeliet. Det er det jeg har bruk for,» forteller hun.

Hva synes du er bra med misjonsforsamlingen her?  «Jeg synes det meste er bra. Her er trivelige folk i alle aldrer, og trivelige lokaler å komme inn i. Og her er god forkynnelse. Den er bibelsk, og er formidlet på en ydmyk og sjelesørgerisk måte. Da blir det veldig, veldig bra. Så vil jeg nevne de eldre her. De er så flinke til å tjene uten å stille krav til de nye som kommer. Vi får lov til å gå i vårt eget tempo.

Er det noe du kan tenke deg mer av i forsamlingen? «Mer sang og musikk, at vi kanskje kunne ha et kor eller sanggruppe som kunne delta på møtene. Men det kommer sikkert,» sier Brit med et smil.

Til slutt vil Brit gjerne dele sine favorittvers fra Bibelen med oss, fra Matt 11,28-29.

Kom til meg, alle som strever og har tungt å bære, og jeg vil gi dere hvile! Ta mitt åk på dere og lær av meg, for jeg er saktmodig og ydmyk av hjertet. Så skal dere finne hvile for deres sjeler.