Sarah Elise Strøm og Benjamin Trønnes

Aktive ungdommer i Drammen

På Misjonssenteret i Drammen tar ungdommene selv tak og lager en ungdomsklubb for byen sin. – Vi trenger et kristent fellesskap for unge her, og det vil vi utvikle, sier Sarah Elise Strøm (18).

Sammen med Benjamin Trønnes (16) er Sarah Elise i år deltaker på Ung:Disippel. Der går de Ung:Leder, et lederutviklingsprogram som fremelsker morgendagens ledere for regionen.

Men lederskap er ikke noe nytt for disse ungdommene. I Drammen har de blitt utfordret på lederoppgaver i mange år.

– Jeg har vært leder for Maksklubben (5–9-åringer) i fem år og har vært i styret for ungdomsklubben Fredax (13+) i tre år, sier Sarah Elise. Benjamin har vært med og ledet Maksklubben like lenge.

 

Viktig og kjekt å være leder

– Vi startet Maksklubben fordi vi så et behov for et slikt tilbud, i tillegg til søndagsskolen. Noen måtte lede, og det er jo kjekt når en først kommer i gang. Skal barna få lære om Jesus må noen fortelle, og det kunne jo vi gjøre! Ofte må en bare hive seg utpå, forteller Sarah Elise.

Benjamin er enig. – Det kan bli både bråkete og kaotisk med mange små barn, men det er absolutt verdt det, mener han.

 

Nye initiativ og muligheter

Sarah Elise er kokkelærling, mens Benjamin går forskerlinja ved Drammen videregående skole.

– Folk er opptatt av sport i byen. Jeg drømmer om å få i gang et KRIK-lag som kunne engasjert enda flere. Vi prøvde for en liten stund siden, men kanskje ved å endre litt så kan vi lykkes neste gang. Vi har masse flott natur rundt byen. Kanskje er dette noe vi kan benytte oss av? Speideren er jo flinke til dette, men kanskje skal vi tenke enda mer kreativt, spør Benjamin.

 

Får en bort fra dataskjermen

Fredax betyr mye for begge. Her får de bli kjent med andre kristne ungdommer fra området.

– Det er kjekt å ha noe slikt på fredagskveldene, det gir meg en god grunn til å komme meg bort fra dataskjermen, sier Benjamin.

Her er det bare er å ta med seg en venn, eller to. – Sammen er vi en stor gjeng med ungdommer som har det fint sammen, det må ikke være mer fancy enn det, sier Sarah Elise. Andakt, aktivitet, mat og snacks er det som må til, og så et par høydepunkt, da.

– På høsten drar vi på bowling sammen, og på våren drar vi på Megazone (laserspill), sier Sarah Elise entusiastisk.

 

Styrke i storfellesskapet

Begge går i tillegg fast på søndagsmøtene. De opplever det som en styrke å ha det større fellesskapet med seg. Aktiv støtte og oppmuntring fra de eldre gjør godt.

På en av Ung:Disippel-samlingene fikk de se sine egne liv og tjenester fra nye perspektiver.

– Det er viktig med støttende fellesskap som både oppmuntrer og hjelper en til det daglige, avslutter begge.