Glade leirskoleelever

Oppmuntrende høst på Solhøgda

Mye takk og glede fra deltagere som har vært på Solhøgda i høst.

Det er gledelig å fortelle om stor aktivitet på Solhøgda denne høsten. Vi fikk en veldig god leirskoleperiode med elever både fra Trøndelag, Romsdal og Sunnmøre. Enda en gang opplevde vi at elever, lærere og foreldre satte pris på ei leirskoleuke. Ei av lærerne skrev: «Uka på leirskolen var bare magisk.» En annen lærer: «Vi kan ikke få takke nok!» Og da i ettertid få nye bestillinger er veldig kjekt. Siste helga i september var det Høstweekend for 25. året på rad. En weekend spesielt tilrettelagt for psykisk funksjonshemma. I år var det ei som fikk diplom for deltakelse for 20. gang, men vi har og de som har deltatt på samtlige 25. Stort når Monica fra Volda står fram på avslutninga og sier: «Her føler jeg meg trygg.» Anna Sæter var i år med som taler. Hun skrev dette etter helga til avisa Driva: Sjelden har jeg opplevd så rørende «takketaler» som etter søndagsmiddagen! Og aldri har jeg sett leirdeltakere si med en slik overbevisning og forventning: «Neste år er jeg her igjen! Å komme hit på leir er det beste jeg vet!»

Vi har og hatt ei velsigna helg, med 60 pluss. Vi har hatt konferansedeltakere på overnatting og frokost og ei konfirmanthelg. Nå om dagene strømmer påmeldingene på til de tre juleverkstedene. Det er godt å se den iver som er for å komme på leir. Vi har enda plasser, program finner du på www.leirsted.no

Dagen etter at det siste juleverkstedet er over, altså 19. november starter renoveringsarbeidet med guttefløya. Vi vil prøve å ta rivningsarbeidet på dugnad. Da vil det være godt med hjelpsomme hender. Har du mulighet?

Slik vi ser det blir det bare større og viktigere enn noen gang med plasser som Solhøgda. Stort å merke Guds velsignelse i hverdagen, det å få oppleve konkret: «For vi er hans verk, skapt i Kristus Jesus til gode gjerninger, som Gud forut har lagt ferdige for at vi skulle vandre i dem.» Efeserne 2,10. Igjen har vi fått erfare hvor sant det er Bibelordet i Salomos Ordspråk 10,22: «Det er Herrens velsignelse som gjør rik, og eget strev legger ikke noe til.»