Skoleledelsen ved Kristen videregående skole Haugalandet.

Oppmuntrende skolebesøk

Gjennom Misjonssambandets skoler har vi kontakt med mange tusen elever. Det er viktig for oss at de har det bra – og vi er glade for at de fleste trives. Men vi vil fortsette å jobbe for å bli bedre.

Misjonssambandet står bak mange skoler i Norge. Noen har fungert i 100 år og andre er nystartet. Ved disse institusjonene er vi i kontakt med over 9000 elever og studenter. De får undervisning preget av et kristent livssyn og verdensbilde; et syn på livet der Gud finnes og menneskets relasjon til Gud er viktig. Mange har også tilbud om daglige andakter og ulike samlinger utenfor skoletiden.

 

Gode kristne skoler

Misjonssambandet eier mange av disse skolene alene, og noen sammen med andre lutherske misjonsorganisasjoner. Det er viktig å holde fram visjonene til de som startet disse institusjonene.

For å ha god kontakt drar skoleseksjonen i NLM Norge på besøk, ofte sammen med representanter for regionen der skolen ligger. Vi ønsker å drive gode, kristne, skoler med vekt på hvert enkelt ord.

 

Mye å være takknemlige for

Det å møtes og se hvordan folk har det og oppleve skoleanleggene, gir utdypende kunnskap og kjennskap. På disse skolebesøkene møter vi personalet, skoleledelsen, folk fra skolestyret og elevrepresentanter.

Vi kommer oppglødd tilbake fra skolebesøkene. Misjonssambandet har gode skoleledere, lærere, servicepersonale og skolestyrer. Det er mye å være takknemlig for.

Særlig er det fint å møte elevene. De oppfatter oss som noen som kommer litt utenifra og vil gjerne fortelle om hvor bra de har det ved sin skole. Mange sammenligner med andre skoler i nærområdet og forteller om kontrastene til skolen de går ved nå.

 

Mennesker er de samme

Det er klart at ikke alle har det bra i skolen, heller ikke ved våre skoler. Odd Nordstoga fortalte nylig på Lindmo om sin søster som hadde det vanskelig gjennom hele sin skolegang. Skolen greide ikke å hjelpe henne og der hun bodde var det ikke noe alternativ til den kommunale skolen.

Noen ganger kan et skolebytte gi nye muligheter og være det som skal til for å komme inn i et bedre spor. Og noen ganger vil vi mennesker oppleve at vi i grunnen er de samme uansett hvor vi kommer.

 

Vi kan alltid bli bedre

I mange år nå har skolene satt søkelys på at alle skal ha et trygt og godt skolemiljø, og arbeidet med dette har høy prioritet. Det er strenge lovbud som pålegger skolen å handle når noen ikke har det bra. Vi må ha som mål at alle skal ha det bra ved våre skoler, og ikke slå oss til ro med at det alltid vil være noen som sliter.

 

Bildet øverst: Skoleledelsen ved Kristen videregående skole Haugalandet. 

Torleif Belck-Olsen

Torleif Belck-Olsen

Leder, skoleseksjonen