Gruppebilde

Storfint besøk på SETELA

I slutten av mai fikk NLM levert søknad om høyskolegodkjenning for SETELA. En uke senere fikk vi storfint besøk av to kongressmedlemmer, som var imponerte over skolen.

Den 23. mai fikk NLM overlevere søknaden om høyskolegodkjenning for SETELA. Det har vært en lang prosess der man har jobbet via justisdepartementet og antidiskriminasjonslovgivningen.

Tanken er at man som evangeliske kristne bør kunne ha samme mulighet og rett til å starte seminarer med offentlig godkjenning på lik linje som den katolske kirke. 

 

Stort skritt mot godkjenning

I januar fikk man en slik juridisk ryggdekning og etter møter med både viseutdanningsministeren og tre departementsdirektører fra både justisdepartementet og utdanningsdepartementet, har man tatt et stort skritt i retning av høyskolegodkjenning.

 

Besøk fra kongressen

Mandag 27. mai fikk vi besøk av to medlemmer i kongressen, Maria Christian Melgarejo Paucar som representerer "Fujimoristene", som er det største partiet i kongressen, og Moises Guia Pianto, som representerer president Martin Vizcarra sitt parti, - sammen med sine nærmeste rådgivere og livvakter.

Gjester og vertskap
Privat

Moises er også evangelisk kristen og vært avgjørende for å få på plass viktige møteplasser med politiske ledelse. Maria er kjent som en dreven politiker og den som har fått gjennom desidert flest lover i kongressen.

De ble møtt velkommen med middag og uformell samtale med ledelsen i misjonen, før studenter, ansatte og andre tok imot dem med omvisning, hilsner og gaver på SETELA.  

Overrekking av gaver
Privat

Uttrykte støtte

Begge kongresistene var imponert over infrastrukturene, området og det velorganiserte seminaret og gav utrykk for støtte til søknaden og sa seg villig til å jobbe politisk, dersom dette viser seg å bli mer komplisert. 

For misjonen var det viktig å understreke at det ikke finnes en slik godkjenning i Peru i dag for evangeliske kristne, til tross for at det finnes 120 evangeliske seminarer i landet, og at NLM er villig til fortsatt å støtte teologisk utdanning, men nå innenfor de ytre rammer staten definerer.

Da kan vi være med å sikre et godt teologisk nivå og samtidig bidra til en sunn teologisk- og pastoral utdanning til Peru sin evangeliske kirker. 

Omvisning
Privat

Gir muligheter

En høyskolegodkjenning vil åpne opp en vei for at andre kirkesamfunn kan presentere seg. Utfordringen for mange vil være infrastrukturene og den økonomiske ryggdekningen. Andre vil kunne søke samarbeidsavtaler for SETELA som vil gi langt større elevgrunnlag og styrke mulighetene for større bærekraft.

Det er mange seminarer og kirker som nå venter spent på hva dette kan bli til og ber om at NLM vil lykkes.

Be om at Setela, etter flere forsøk, endelig kan få en offentlig godkjenning. 

Portrettbilde av Tore Bjørsvik

Tore Bjørsvik

Misjonær