Pastor

Evangelisering i Mongolia

Mongolia åpnet for kristendommen etter kommunismens fall og dermed er det en relativt ung menighet i Mongolia og mange som ikke har hørt evangeliet.

Det er en relativt liten del av det mongolske folket som kaller seg kristne. Det er etablert få kirker i landet, flere folkegrupper har ikke egne kirker. Vår samarbeidskirke (MELC) sender ut evangeliserende grupper til områder der det ikke er etablert noen kirke. På denne måten får vi spredd budskapet om Jesus.

Sammen med MELC ønsker NLM å nå andre folkegrupper i landet med budskapet, og noen av våre utsendinger studerer et minoritetsspråk for å være med i dette arbeidet.

SE VIDEO: Menighetsarbeid i Khovd

Enkelte NLM-misjonærer har jevnlig kontakt med lokale og nasjonale ledere i MELC for å støtte og veilede i arbeidet. I tillegg gir NLM lønn til ledere og studiestøtte.

Et annet tiltak for å få spredd budskapet om Jesus er å produsere god kristen litteratur. NLM støtter arbeidet med oversettelse og utgivelse av litteratur, og akkurat nå foregår produksjon av ei andaktsbok for ungdom/voksne.

Gjennom disse tiltakene håper vi å nå enda lenger ut med evangeliet i Mongolia.

 

Fakta

Budsjett: Kr 3 mill

Kontakt: Stedlig representant David Samuel Olson, nlmmongolia@nlm.no