Bibelgruppe

Ungdomsarbeid i coronatiden

En hilsen fra daglig leder i NLM ung, Hans Kristian Skaar, med noen refleksjoner og mange ideer om ungdomsarbeid i coronatiden.

Situasjonen

Kjære ledere i fellesskap for ungdom!
Denne våren ble ikke som vi bare noen få uker siden hadde planlagt, og vi må bare erkjenne at dette er en krevende situasjon for alle å være i. Ikke minst også ungdommene våre. De blir isolert fra venner, skole og aktiviteter som vanligvis fyller dagene deres, alt er plutselig blitt usikkert. Planer må endres hele tiden, og ingen vet når dette er over. Vi står over for noe ukjent vi ikke helt aner rekkevidden av. Nyhetsbildet er fylt med nyheter om sykdom og død fra hele verden. Selv om ikke ungdom er mest utsatt for dette viruset, vil også mange unge leve tett på frykt og død. Om ikke en er redd for egen helse, vil de aller fleste kjenne noen de er glad i som er i risikogruppen. Mange kan også få andre bekymringer i kjølvannet av coronaen – om hva som skjer med eksamen, sommerjobben, foreldrenes økonomi, og drømmer som blir knust. Dette er en situasjon hvor mange kan være lei seg, forvirret, frustrert, ensom, engstelig, redd, stressa og sint.


Situasjonen har også satt non-stop-aktivitets-livet til mange tenåringer på pause, og gir en alt for busy ungdomsgenerasjon tid til noe de kanskje ikke har opplevd før: Hvile. Tenke. Lytte til hjertet. Filosofere. Føle seg enda mer ensomme. Og bekymret. Og kanskje stille seg flere spørsmål de aldri har stilt før. Og noen av de vil kanskje til og med be…


Og det er her vi kommer inn. Covid-19 har kanskje satt en stopper for det noen av oss elsker aller mest: Kristent ungdomsarbeid. Vi tror imidlertid at det kristne fellesskapet er viktig for å skape og ta vare på tro, og kanskje er det enda viktigere nå enn ellers. Dette er også en enestående mulighet for oss til å bry oss. Til å sende tekstmeldinger, ringe og ta kontakt. Så lykke til i din nye rolle som online-ungdomsarbeider.
Vi må være forberedt på større og dypere spørsmål. For hva er egentlig meningen med dette livet og denne verden, når tusener dør rundt på kloden.

Vi skal ikke utnytte tragedien og nøre opp under angst, men være beredt til å være Kristi sendebud inn i denne tiden og de tanker og muligheter den kan gi til å peke på Jesus. De siste månedene har flere av oss snakket om hvordan vi som kirke var fraværende i den digitale verden nesten hele ungdomsgenerasjonen tilbringer det meste av døgnet i. I det første århundre måtte det en forfølgelse for å få disiplene ut av trygge omgivelser i menigheten i Jerusalem. Kanskje kan også denne situasjonen være noe som kan sende oss som kirke dit resten av verden er. At vi endelig oppdager informasjonsalderen.


I Joh 4 leser vi om da Jesus møtte den samaritanske kvinnen. Samaritanerne tilba Gud på fjellet Garisim, mens jødene tilba Gud i Jerusalem. Kvinnen Jesus møtte ved brønnen nevner dette for Jesus. Så svarer Jesus:
«Tro meg, kvinne, den time kommer da det verken er på dette fjellet eller i Jerusalem dere skal tilbe Far. Den tid kommer, ja, den er nå, da de sanne tilbedere skal tilbe Far i ånd og sannhet.» Dette er et underlig øyeblikk da vi som kristne ikke lenger kan gå til de hus, menigheter og forsamlinger som vi pleier. Men vi tror på en Gud som er til stede hos alle som kommer til ham. Når noen dører lukkes åpnes nye, og vi tror også denne tida er en mulighet til å oppfylle misjonsbefalingen.


Og selv om det akkurat nå føles som en lang fredag med død og frykt rundt oss på alle kanter, vet vi at det kommer en dag da døden og mørket må vike.
Vi i NLM ung vil at dere skal vite at vi (selv om vi også er rammet av sykemeldinger og noen permitteringer) ønsker å være her for dere. Vi ber for dere. Vi er glad i dere, og vi heier på dere. Vi gleder oss over alt flott som skjer, og ber om at dører åpner seg for arbeidet også nå, og om at Gud må lede dere gjennom denne underlige tiden.

 

Noen gode og dårlige nyheter

DE DÅRLIGE NYHETENE

  1. Sorry altså, men det blir ikke like bra: Ungdomsarbeid og fellesskap er best face to face. Sånn er det bare!
  2. Mindre cash: Så langt ser det ut til at færre gir kollekt i coronatida. Derfor vil mange kirker og bedehus få dårlig råd. Og mye av kollekten som samles inn i ungdomsarbeidet går faktisk også til noen av de i verden som virkelig trenger midler nå. Det er veldig kjipt om de som trenger det mest vil rammes hardest. Har du noen idéer til hvordan vi kan møte dette? 

DE GODE NYHETENE

  1. Mange er klar for å møtes nå: Dette er en ensom tid for mange, og vi har opplevd isolasjon fra det meste vi synes er gøy. Folk er rett og slett klar for at noe skjer! Også på nett!
  2. Hindrene er borte! Å dukke opp på et ungdomsmøte for første gang kan være skummelt for mange. Nå er den eneste barrieren et klikk. Det er lett å invitere venner med, og vi er tilgjengelige akkurat når det passer. Dørterskelen til ungdomsarbeidet har aldri vært lavere.
  3. Flere joiner på nett: Så langt viser tallene fra menigheter i verden at flere følger sendinger på nett enn det pleier å dukke opp på møter og arrangement.
  4. Det er mulig å gjøre noe vi aldri har gjort før: Når de fleste vanene og aktivitetene våre er endret er det også en mulighet til å gjøre noe helt nytt. Akkurat nå er det lettere å få til endring enn normalt. Tenk på om det er noe du ønsker å få til.
  5. Vi kommer til å lære noe av dette: Nå skal vi ut å være kirke på en ny måte. Kanskje var det på tide at kristen-Norge inntok internett. I løpet av disse ukene vil vi gjøre mange nye erfaringer i hvordan vi kan drive ungdomsarbeid. Noen av de vil vi kanskje ta med oss inn i hverdagen igjen.

 

Sosialt fellesskap (gjør noe hyggelig sammen)

Selv om det må skje online kan ungdomsarbeidet være en sjelden mulighet til å gjøre noe hyggelig sammen, og skape minneverdige begivenheter i en kjedelig tid. Som kristne ledere skal vi også bry oss om hele mennesket, og skape gode øyeblikk i ungdommenes liv. Så fyll fortsatt nettmøter og telefonsamtaler med glede, latter og felles opplevelser.

 

BRY DEG! (OM Å SE DEN ENKELTE)

  1. Relasjoner kan bety mye i en tid med isolasjon. Som ungdomsleder kan vi vise at vi bryr oss om ungdommene, og vil være en del av livet deres også i denne situasjonen. Ta gjerne en telefon eller send en melding og spør hvordan de har det, hva de tenker på og føler på. Lytt godt og forsøk å vise forståelse for hvordan de føler det. Kanskje er dette også en mulighet til å tekste/snakke med foreldrene for å høre hvordan det går. La deltakerne gjerne også få vite at du ber for de, og at de kan ringe eller sende melding om det er noe de vil du skal be for. Om vi tar direkte kontakt må vi også ha antennene påskrudd så ikke vi invaderer livet til folk. Varsomhet om grenser og etikk er enda viktigere når vi snakker med folk enkeltvis. Kanskje kan du også komme innom vanskelige temaer. Vi minner om boka «Ta vare på hverandre» - som kom ut før jul https://nlmung.selz.com/item/ta-vare-pa-hverandre. Det er en liten guide for hvordan vi kan møte ungdom som opplever kriser.

 

FELLESSKAP OG AKTIVITETER ONLINE (NOEN IDÉER)

  1. Spis sammen hver for dere: Mat er viktig. Det er hyggeligere å samles med mat. Så få alle til å ta med seg favorittmatrett eller favorittsnack til ungdomsmøtet begynner (du kan også få alle til å fortelle hvorfor de liker det de har med). Felles digitalt måltid der, altså.
  2. Temakveld: Å lage en temakveld kan være en fin måte å bryte med hverdagen og å gjøre noe gøy sammen. Det finnes mange forslag til temakvelder på internett, (f.eks. vikingkveld, sjørøverkveld, krimkveld, fortnitekveld, teltkveld hvor alle sover i telt i sin egen hage, lommelyktkveld (og hvis alle lyser med mobilflash på zoom kan det være en litt kul effekt) osv. Det kan også være mulig å lage temaer som er tettere linket til andaktsbudskapet. Del gjerne idéer med andre i kommentarfeltet.
  3. Feir digital påske sammen: Lag program for de ulike dagene
  4. Filmkveld: Lag filmkveld hvor alle sammen ser samme film (det er som regel en god idé å ha sjekka ut hva du anbefaler på forhånd😊). Her er noen idéer: https://www.ranker.com/list/best-movies-for-youth-group/ranker-film
  5. Kahoot: Lag online kahoot eller psych
  6. Gameshow: Det er fortsatt mulig å spille spill sammen. Joda, selv yatzi kan funke online. De som er klar for noe mer avansert kan gå til aktivitetsforslag fra Download Youth Ministry – her finner du tusener av online spill og aktivitetsforslag. Nå også en egen session med forslag for denne tida: https://www.downloadyouthministry.com/shop/coronavirus-covid-19
  7. eller andre konkurranser:
    Lag f.eks. konkurranser med to svar. Alle deltakerne har to ark – et med ja og et med nei. De må velge hvilken de holder opp.
    Det kan også være gøy at alle er hjemme. Lag konkurranser hvor de må finne forskjellige ting hjemme som de skal hente til skjermen eller ta bilde av og dele (f.eks. fjernkontroll, babybilde av seg selv, bibel, kjæledyr, at de står på hode). Eller det kan være om å gjøre å lage høyest dopapirtårn. Få deltakerne til å sende bilder av det som skjer. Det er bra for kirke og bedehus å se at det fortsatt skjer noe i ungdomsarbeidet.

Åndelig fellesskap

FORMIDLE ET BUDSKAP (MØTER OG ANDAKTER OG SÅNN ONLINE)

  1. Planlegg fortsatt på sikt: Selv om det kan virke som om alt forandres fra dag til dag, kan det være greit med litt forutsigbarhet. Planlegg når dere skal treffes, og inviter folk. Send påminnelse like før dere begynner.
  2. Stream ungdomsmøte/ungdomsklubb/ungdomsgudstjeneste/bibelgruppe eller whatever du vil lage - online. Nesten alle som prøver dette opplever at flere ser dette på nett enn de som ville dukket opp ellers. Vi har laget en oversikt over noen av de verktøyene som vi tror egner seg best til dette. Den finner du her.

Før du begynner sendinga:

  • Vær sikker på at alt funker
  • Ha noe folk kan se på mens folk venter på at det hele skal begynne. Du kan f.eks. sette mobilkameraet foran et akvarium eller eik klokke eller en mikrobølgeovnen og sette den på nedtelling.
  1. Hold andakt online – jepp, det er mulig (både som en del av et møte eller bare som andakt)
  • men lag kortere budskap: Det funker kanskje ikke veldig godt å bare gjøre akkurat det samme på nett som du gjør på ei vanlig samling. Oppmerksomhetsspennet ungdom har online er kortere enn live. De får rett og slett med seg mer om du snakker mindre. Det kan være en god idé å forsøke å lage et kortere, tydeligere og mer poengtert budskap enn du gjør til vanlig. Hvis du har noe du trenger lenger tid på å formidle vil det trolig være en bedre idé å bryte opp andakten i flere deler enn å kjøre tre kvarters sammenhengende monolog. Dette gjelder særlig hvis du skal snakke til yngre ungdommer.
  • men aktiviser deltakerne underveis. Hvis du f.eks. har andakt om Jesus som stiller stormen, kan du bryte opp andakten, og be alle tegne sin versjon av historien på 30 sekunder og vise til resten av gruppa. Følg gjerne også med på hva som skjer i chaten, og ta tak i ting som dukker opp der). Det kan også dukke opp emojis (scream-ansikt, ansiktsmaske o.l.) som du kan merke deg. Kanskje kan det være et hint om noen du kan snakke litt ekstra med.
  • og få gjerne med flere enn deg selv: Når alle har mikrofon og kamera er det ikke naturlig at bare vi snakker eller er synlig. Det kan også funke at noen deltakere eller foreldre du har avtalt med kan dele noen av sine tanker, et vitnesbyrd, be en bønn osv.
  1. Lag «grill en kristen»-arrangement e.l. online: Kanskje er dette også en mulighet for å lage andre typer arrangement. Få f.eks. en gjeng bevisste kristne som er gode til å formidle til å stille opp for å svare på spørsmål om kristen tro fra deltakerne. En av de gode tingene med å gjøre ting online er at du også kan få med ledere som bor andre steder i landet.  https://nkss.no/grill-en-kristen

DEL OG REFLEKTER

Mange føler seg isolert og ensomme, og har også behov for å dele hva som skjer i livet (hvordan de har det, hvordan de opplever denne tida) og i troen med andre. Noen kan også ha ting de vil at vi skal be for. Så prøv å få til skikkelige samtaler, og gi deltakerne mulighet til å respondere.

  1. Fortsatt mulig med smågrupper: Hvis gruppa di er stor kan det være en fordel å dele den opp i mindre grupper. Og driver du ei bibelgruppe til vanlig er det også fullt mulig å gjøre på nett. På www.itro.no (under iBibelen-fanen) finner du bibelstudieopplegget Levende tro. Flere streamingverktøy har også funksjon som gjør det mulig å gå fra en stor gruppe, og fortsette i ei lita gruppe, hvis dere vil gjøre begge deler samme kveld.

Gi de en utfordring - eller tre

DAGLIG ÅNDELIG LIV

  1. Gjør dette til en daglig greie: Hvor ofte har ikke vi ungdomsarbeidere drømt om å få deltakerne til å koble seg på Gud også når det ikke er ungdomsmøte. Dette kan fort være muligheten til å utfordre de til å be og lese i Bibelen hver dag. Send gjerne over forslag til bibelvers de kan lese, sanger på youtube de kan lytte til (mange sanger og salmer har gode tekster, og å forklare disse kan fort bli en fin andakt) og bønner de kan be hver dag. Kanskje kan du også lage spilleliste på spotify. Send gjerne også korte tekstandakter. Selv om andre kan produsere mer profesjonelle ting enn deg, skal du ikke undervurdere betydningen av at en ungdomsleder de kjenner har noe å si til de. Bibelen er full av ord som mange lengter etter å høre. Gi de noe mer enn bare en samling i uka! 

 

MISJON I NÆRMILJØET

Vi tror at vi som kirke ikke bare er til for oss selv. Vi håper ikke at det eneste vi gjorde i coronatiden var å filme oss selv. Vi er sendt til verden. Også til vårt nabolag.

  1. Gi de mulighet til å bety noe positivt i nærmiljøet. Er det noe dere som ungdomsgruppe kan gjøre? (handle for noen som ikke kommer seg ut, ringe noen eldre på bedehuset eller i kirka dere går i, gjøre noe for å takke folk som jobber med viktige oppgaver i denne tida, ta vårdugnaden for noen, plante jordbær på verandaen, og invitere folk på jordbærparty til sommeren)

 

ELLER FORANDRE VERDEN

  1. Dette er i høyeste grad en tid hvor det er behov for at vi ser lenger ut enn oss selv – også utenfor Norges grenser. De store problemene finner vi i øyeblikket i andre deler av verden. Mange vil bli hardt rammet av dette viruset. Vi i NLM/NLM ung har stor kontaktflate i mange land verden, og vi driver fortsatt bistand og barne- og ungdomsarbeid rundt på kloden i coronaperioden, både gjennom misjonærer, bistandsarbeidere og samarbeidskirker. Vær med på å snakke om, be for og samle inn penger til dette arbeidet. Og bruk coronatiden til å la ungdomsgruppa di forandre verden:
  • Inviter bedehus og foreldre og hele bygda med på online basar.
  • Få en vennskapsungdomsgruppe i et av NLMs misjonsland.
  • Online misjonsløp: Få sponsorer (enten bedrifter eller privatpersoner) til å gi penger etter hvor langt dere løper. Lag en event, få med hele gruppa, foreldre, venner, bygda eller byen du bor i. Vi løper sammen – men hver for oss. (Det finnes apper som finner ut hvor langt du har løpt.) Det går også an å lage konkurranse mellom voksne og unge i en menighet – eller mot ungdomsgruppa i nabobygda. Løp for en god sak.

 

Bibelvers og sanger

NOEN AKTUELLE BIBELVERS FOR ENGSTELIGE SJELER:

Bibelen er full av ord som kan bære oss gjennom alle slags dager, og det er en (nesten) utømmelig kilde (også kalt Sareptas krukke) å ta av. Denne tida er kanskje også en mulighet for å forkynne noen bibelvers vi ellers ikke tør å bruke i ungdomsforkynnelse. Dette er bare noen få eksempler på bibelvers som kanskje kan oppleves aktuelle akkurat nå:

  • Joh 14,1-4 (om å stole på Jesus): «La ikke hjertet bli grepet av angst. Tro på Gud og tro på meg! I min Fars hus er det mange rom. Var det ikke slik, hadde jeg da sagt dere at jeg går og vil gjøre i stand et sted for dere? Og når jeg har gått og gjort i stand et sted for dere, vil jeg komme tilbake og ta dere til meg, så dere skal være der jeg er. Og dit jeg går, vet dere veien. Jeg er veien, sannheten og livet. Ingen kommer til Far uten ved meg.»
  • Matt 823 Så steg han i båten, og disiplene fulgte ham. 24 Da ble det et voldsomt uvær på sjøen, så båten nesten ble borte mellom bølgene. Men Jesus sov. 25 De gikk bort og vekket ham og sa: «Herre, frels! Vi går under!» 26 Han svarte: «Hvorfor er dere redde – dere lite troende!» Så reiste han seg og truet vindene og sjøen, og det ble blikk stille. 27 Mennene undret seg og spurte: «Hva er dette for en? Både vind og sjø adlyder ham!»
  • Matt 11,28: Kom til meg, alle dere som strever og bærer tunge byrder, og jeg vil gi dere hvile.
  • Ordspr. 22,3: Den kløktige ser ulykken komme og søker ly, de vettløse går på og får sin straff.»
  • Fil 1,21-24: «Å leve er for meg Kristus, og å dø en vinning.»
  • Fil 4,6-7: «Herren er nær. Vær ikke bekymret for noe! Men legg alt dere har på hjertet, fram for Gud. Be og kall på ham med takk. Og Guds fred, som overgår all forstand, skal bevare deres hjerter og tanker i Kristus Jesus.»
  • 1 Pet 5 6 Ydmyk dere da under Guds mektige hånd, så han kan opphøye dere når tiden kommer.  7 Kast all deres bekymring på ham, for han har omsorg for dere. 8 Vær edru og våk! Deres motstander, djevelen, går omkring som en brølende løve for å finne noen å sluke.  9 Stå ham imot, faste i troen! Dere vet jo at deres søsken rundt om i verden må gjennomgå de samme lidelsene. 10 En kort tid må dere nok lide, men all nådes Gud, som ved Kristus har kalt dere til sin evige herlighet, han skal utruste dere, gi dere kraft og styrke og stille dere på fast grunn. 11 Makten er hans i all evighet. Amen.
  • Hebr 2,14-15 (Jesus overvant døden): «Siden barna er av kjøtt og blod, måtte også han (Jesus) fullt ut bli som dem. Slik skulle han ved sin død gjøre ende på ham som har dødens makt, det er djevelen, og befri dem som av frykt for døden var i slaveri gjennom hele livet.»
  • Jes 43,1 (om Israel, men kanskje også om oss): «Vær ikke redd! Jeg har løst deg ut, jeg har kalt deg ved navn, du er min! Går du gjennom vann, er jeg med deg, gjennom elver, skal de ikke flomme over deg. Går du gjennom ild, skal du ikke svi deg, og flammen skal ikke brenne deg. Fordi du er dyrebar i mine øyne, høyt aktet og jeg elsker deg. Vær ikke redd, for jeg er med deg.
  • Rom 1,16: «For jeg skammer meg ikke over evangeliet. Det er en Guds kraft til frelse for hver den som tror.»
  • 1. Joh 4,18: «I kjærligheten finnes det ikke frykt: Den fullkomne kjærligheten driver frykten ut. For frykten bærer straffen i seg, og den som frykter, er ikke blitt fullendt i kjærligheten. Vi elsker fordi han elsket oss først.(…) Og dette er budet vi har fra ham: Den som elsker Gud, må også elske sin bror.»
  • Matt 27,51: «Da revnet forhenget i tempelet i to, fra øverst til nederst.» (I en påske hvor vi er isolert fra andre kan vi også minnes at påskebudskapet er historien om da Gud opphevet isolasjonen mellom Gud og mennesket. Atskillelsen mellom Gud og menneske ble beseiret)
  • Sal 46 Derfor frykter vi ikke når jorden skaker, når fjellene vakler i havets dyp. 4 Vannet buldrer og bruser, fjellene skjelver når havet reiser seg.
  • Sal 91: Den som sitter i skjul hos Den høyeste og finner nattely i skyggen av Den veldige, 2 han sier til Herren: «Min tilflukt og min borg, min Gud som jeg setter min lit til!»3 Han berger deg fra fuglefangerens snare, fra pest som legger øde.4 Under hans vinger kan du søke ly, han dekker deg med sine fjær.Hans trofasthet er skjold og vern. 5 Du skal ikke frykte for redsler i natten,for piler som flyr om dagen,6 for pest som farer fram i mørket, for plage som herjer ved middagstid. «Du, Herre, er min tilflukt.»
  • Sal 27,1 Herren er mitt lys og min frelse, hvem skulle jeg være redd for? Herren er mitt livs vern, hvem skulle jeg frykte?
  • Sal 23: Om jeg enn skulle vandre i dødsskyggens dal,
              frykter jeg ikke noe ondt.
              For du er med meg.
              Din kjepp og din stav,
              de trøster meg.
  • Rom 8: Så er det da ingen fordømmelse for dem som er i Kristus Jesus. Er Gud for oss, hvem er da mot oss? 32 Han som ikke sparte sin egen Sønn, men ga ham for oss alle, kan han gjøre noe annet enn å gi oss alt sammen med ham? For jeg er viss på at verken død eller liv, verken engler eller krefter, verken det som nå er eller det som kommer, eller noen makt, 39 verken det som er i det høye eller i det dype, eller noen annen skapning, skal kunne skille oss fra Guds kjærlighet i Kristus Jesus, vår Herre.
  • 1 Kor 15: 20 Men nå er jo Kristus stått opp fra de døde. 26 Den siste fienden som blir tilintetgjort, er døden. (…) Døden er oppslukt, seieren vunnet. 55  Død, hvor er din brodd? Død, hvor er din seier? 58 Derfor, mine kjære søsken, stå fast og urokkelig. Arbeid raust og rikelig for Herren! For dere vet at i Herren er ikke deres strev forgjeves.»

Og husk at selv coronafokuset på et tidspunkt vil nå et metningspunkt, og folk begynner å bli klar for å høre om noe annet.

NOEN AKTUELLE SANGER:

Lord, I need you (Matt Maher) https://www.youtube.com/watch?v=LuvfMDhTyMA

Oh, how I need you (All sons and daughters) https://www.youtube.com/watch?v=j-ZpcJzGBpE

10000 reasons (Matt Redman) https://www.youtube.com/watch?v=DXDGE_lRI0E

A mighty fortress (Christy Nockles) https://www.youtube.com/watch?v=Uw38xY9DH3E

Praise you in the storm (Casting Crowns) https://www.youtube.com/watch?v=DoqbKyeKOBI

Blessings (Laura Story) https://www.youtube.com/watch?v=XQan9L3yXjc

It is well (Passion) https://www.youtube.com/watch?v=pMsOx3hqkFY

Way Maker (Passion) https://www.youtube.com/watch?v=1kBvpS3z9Qo (MWS) https://www.youtube.com/watch?v=SE_M9noEhNE

Turn your eyes upon Jesu (Lauren Daigle) https://www.youtube.com/watch?v=L57ox0iQU7A

Oceans (Hillsong United) https://www.youtube.com/watch?v=HVAR85rorvU

O bli hos deg (Målfrid Vestvik) https://www.youtube.com/watch?v=CgoJT8sL8ew

Lær meg å kjenne dine veie https://www.youtube.com/watch?v=e8LYE-OEalM

 

NOEN AKTUELLE NETTSIDER:

Vi i NLM ung vil jevnlig lage nye ungdomsmøter på nett i denne perioden på vårt nettmagasin www.itro.no Her finner du alltid andakter, misjonsinfo, bibelundervisning og mye annet tilgjengelig.

For eldre ungdommer kan også https://bibleproject.com/ være et sted å sende de videre til

Flere idéer og ressurser kommer også med jevne mellomrom inn på denne siden (som er laget for ungdomsarbeidere i coronatiden): https://youthgroup.downloadyouthministry.com/