Samosa

Samosa - misjonsmat

Samosa er vanlig snacks i land som Kenya, Tanzania og Somalia. Her er en forenklet variant, hvor du bruker vårrullark i stedet for å lage deigen fra bunnen og steker dem i ovnen i stedet for å fritere. 

Du trenger: 

1 pk kjøttdeig
1 liten paprika som hakkes opp
2 fedd hvitløk, hakkes eller presses
1 liten løk som fin hakkes
ingefær, fersk revet- eller fra krydderglass
1ts korriander
2 ts kumin
1 hakket chili

 

Slik gjør du:

Brun kjøttdeigen sammen med løk, hvitløk og krydder. Smak deg frem med krydderet. Bland inn paprika.
Tøm ut overfødig veske, vårrullark blir fort porøse om de blir fuktige. La fyllet avkjøle seg noe før du begynner å brette samosaene. 

Klipp vårrullarkene i to eller brett dem dobbelt, for å få et rektangulært ark. Vårrullark får du kjøpt på velassorterte matvarebutikker. Samosaene brettes til trekanter. Du kan se en instruksjonsvideo her: https://youtu.be/gE9WZzjVGhI

Samosaene stekes i varmluftsovn på 200 grader, til de er sprø. Hvis du vil ha dem mer autentiske, kan du fritere dem i olje.

Server gjerne med en sursøt dippingsaus eller mangosalsa.