Indonesisk stekt ris

Indonesisk stekt ris

Stekt ris er en vanlig rett i Indonesia. Dette er en forenklet utgave, med ingredienser du finner i Asia-hyllen i vanlige matbutikker.

Du trenger: 

langkornet ris

rapsolje, eller annen matolje

2 ss soyasaus

2 ss ketcjap manis

2 ss ketchup

1 ts sambal olek

3 sjalotttløk

2 fedd hvitløk

4 egg

agurk

Slik gjør du: 

Kok ris slik som det står på pakken. Det må være langkornet ris som ikke kleber.

I mellomtiden hakker du løk og hvitløk. La løken surre i litt olje i ei stor steikepanne, til den blir myk.

Tilsett den ferdigkokte risen, og la den surre litt. Ha oppi alle de gode smakene: ca 2ss hver av soyasaus, ketchup og ketjap manis, samt 1 ts sambal oelek. Her må du smake deg frem, for å få risen slik du vil ha den, men den skal være gyldenbrun på farge, og ha kraftig smak.

Stek et speilegg (med knust plomme) til hver person, raskt på sterk varme. På slutten av steketiden hakker du egget opp i biter med stekespaden.

Server risen med egg på toppen, sammen med agurk i terninger.