Kristoffer på verandaen i Cochabamba.

Hører hundekor om kveldene

UTSENDINGEN: Kristoffer Ueland forteller om tilværelsen som utsending i Bolivia: Den inneholder hundekor, wallyball og evangelisering – og mye annet.

– Hvorfor flyttet dere til Sør-Amerika? 

– Vi flyttet til Sør-Amerika fordi vi tror at vi har fått et kall av Gud til å reise dit, og at det er Guds vilje med våre liv. Jeg tror at Han har noe som Han vil gjøre gjennom oss i Bolivia. Vi ønsker og ber om at flere bolivianere skal få høre om Jesus, og bli frelst. 

 

– Hva vil du si er den største forskjellen på Sør-Amerika og Norge? 

– Det må være maten, klimaet og kulturen. Det er en varm og gjestfri kultur og et varmt klima med godt over 20 grader i gjennomsnittstemperatur. Her er det også mye løshunder som springer rundt i gatene og lager hundekor på kvelds- og nattestid. Så er trafikken helt annerledes. Her kjører man som regel uten belte i bilene og mange kjører motorsykkel uten hjelm, gjerne med hele familien på.  

 

– Hva er planene framover? 

– Denne uka skal jeg ha spanskundervisning fra mandag til torsdag. Vi skal fortsette å studere spansk til slutten av april, og så skal vi flytte til en by som heter Tarija. Vi skal flytte sammen med et nasjonalt pastorpar og starte opp et nybrottsarbeid, altså starte med evangelisering og et nytt menighetsarbeid der hvor det er få kristne. 

 

– Hva liker du å gjøre på fritiden? 

– Jeg liker godt å spille fotball, men det har jeg bare fått gjøre en gang siden jeg kom til Bolivia. Nylig har jeg kjøpt meg kort på et treningsstudio, så da tar jeg til takke med å jogge et par ganger i uka på tredemølla der, i stedet for å spille fotball.  

 

– Er det noe som har gledet deg spesielt i det siste? 

– Jeg har blitt invitert til å spille noe som heter fronton og wallyball. Fronton ligner på squash. Wallyball ligner visst på vollyball, bare at man bruker veggene på sidene i spillet, for å lure motstanderen og slik at ikke ballen går ut på sidene. Det er noe som jeg gleder meg til og som jeg ser frem til å prøve. 

 

– Har du et bibelvers du er spesielt glad i? 

– Ja, det som gjorde at jeg en dag fikk stole på at alle mine synder var tilgitt: "Men dersom vi vandrer i lyset, slik han selv er i lyset, da har vi fellesskap med hverandre, og blodet fra Jesus, han Sønn, renser oss for all synd." (1 Joh 1,7). I det øyeblikk åpenbarte Den Hellige Ånd at jeg var frelst da Jesus døde for mine synder på korset. Så var jeg frelst av bare nåde, uten egne gjerninger, ved troen på Jesus.