Marthe Dyve

Gleder meg over kattunger og is på trappa

─ Jeg synes ofte det er vanskelig å dele troen med ord, spesielt på et annet språk, men lyset Hans skinner gjennom oss.

 

Marthe Dyve

Navn: Marthe Dyve 

Alder: 30 år 

Sivilstatus: Gift, tre barn 

Hvor og når: Indonesia siden 2017 

Hovedoppgaver: Prosjektveileder 

 

─ Hvorfor flyttet dere til Indonesia?  

─ Vi flyttet til Indonesia fordi Gud har kalt oss til å gå ut og være hans vitner og å vise omsorg, godhet og nestekjærlighet til våre medmennesker.  

 

─ Hva vil du si er den største forskjellen på Indonesia og Norge?  

─ Det er mange forskjeller, men en ting jeg har spesielt lagt merke til nå i koronatiden er behovet for felleskapet. I Indonesia er fellesskap en så grunnleggende og vesentlig del av kulturen at det er vanskelig å forby samlinger. Ingen blir utelatt, alle er en del av et fellesskap. De er gjensidig avhengige av hverandre på en måte som jeg tror er vanskelig for meg som norsk å helt fullt forstå.  

 

─ Hva holder du på med denne uka?  

─ Vi jobber en del med visumsøknader. Den siste tiden har smitten økt kraftig i Indonesia. Det er vaksinekrav for innenlandsreiser, så jeg og mannen min har fått vår første dose. Men utenom en del tanker rundt visum, vaksine og smitte, så koser vi oss med sommerferie. Det er mye lek og moro med nabobarna, aktiviteter inne og ettermiddagsturer i nabolaget, når sola ikke er like intens som midt på dagen. 

 

─ Hva er planene framover?  

─ På grunn av økt smitte i landet har vi blitt nødt til å avlyse ferieplanene, og holde oss i nærområdet. Senere i uken skal jeg ta med meg de to eldste barna og overnatte en natt på hotell her i byen. Det er stas for både store og små.  

 

─ Hva liker du å gjøre på fritiden?  

─ Jeg liker å gå på rusletur i nabolaget med ungene. Da kan jeg gjerne slå av en prat med naboene, mens ungene tegner med kritt og hopper paradis. Og når kvelden kommer setter jeg meg i godstolen med en bok i hånda eller en serie på tv.  

 

─ Er det et bibelvers du er spesielt glad i?  

─ Jeg synes ofte det er vanskelig å dele troen med ord, spesielt på et annet språk, men hans lys skinner gjennom oss. «Lysets frukt er all godhet, rettferd og sannhet.» Efeserne 5,9.  

 

─ Er det noe som har gledet deg spesielt i det siste? 

─ Sommerferie med basseng i hagen, kattunger og is på trappa.