Da Svein Harald flyttet til Peru kjøpte han seg en motorcross-sykkel, og det har han hatt mye glede av.

Kjører motorcross i Peru

UTSENDINGEN: Bli bedre kjent med Svein Harald i Sør-Amerika.

Personlig

Svein Harald Lindtjørn 

Alder: 30 

Sivilstatus: Gift 

Hvor og når startet du: Høst 2019, Arequipa, Peru 

Hovedoppgaver: Samarbeider med kirkens administrasjon for at den skal oppnå større økonomisk uavhengighet.

‒ Du har nå bodd i Peru i ett og et halvt år, hva vil du si er den største forskjellen på Peru og Norge? 

­‒ Peru og Norge er jo veldig forskjellige både geografisk og kulturelt, så det er ganske vanskelig å nevne noe spesifikt, da helheten er så forskjellig. Men det er det som er så spennende, å få oppleve en ny kultur og andre måter å kommunisere på. 

...generelt sett er målet å skape en meningsfull hverdag midt opp i karantene og usikkerhet

‒ Hva holder du på med denne uka?

‒ Denne uken har vært litt rolig, da vi ble satt i ny karantene, men opp i det hele er det fortsatt en hverdag som skal fylles. Så jeg har den siste uken jobbet sammen med kirken med hvordan vi kan generere nye inntekter og samtidig sørge for at visjonen til kirken opprettholdes.  

‒ Hva er planene framover? 

‒ Det er ikke så lett å planlegge nå som situasjonen på verdensbasis er som den er, men generelt sett er målet å skape en meningsfull hverdag midt opp i karantene og usikkerhet.  

‒ Hva liker du å gjøre på fritiden? 

‒ Da jeg flyttet til Peru, kjøpte jeg meg en motorcross-sykkel, og jeg har vært veldig heldig med å komme inn i et motorcross-miljø her i Peru. Og det er nok noe av det jeg synes er mest artig på fritiden, kjøre i fjellene rundt Arequipa og oppdage nye områder.  

‒ Er det et bibelvers du er spesielt glad i? 

‒ Jeg er veldig glad i Matt 11,28: «Kom til meg, alle dere som strever og bærer tunge byrder, og jeg vil gi dere hvile.»

‒ Er det noe som har gledet deg spesielt i det siste?

‒ Det som har gledet meg i arbeidet, er at vi har framgang i prosjektet sammen med kirka. Det som har gledet meg privat var en tur til kysten sammen med noen venner rett før den nye karantenen. Jeg kjørte over fjellene ned mot kysten på motorsykkel, en fantastisk opplevelse.