Kristin og mannen Christoffer med barna

Ønsket seg tilbake til Japan

UTSENDINGEN: Bli bedre kjent med Kristin i Japan:

Personlig

Kristin Redse Nævdal 

Alder: 33 år 

Sivilstatus: Gift med Christoffer, 3 barn 

Hvor og når: Japan, reiste ut høsten 2018 

Hovedoppgaver: For tiden i morspermisjon. Begynner i juni med søndagsskolearbeid og annet arbeid blant barn og mødre i kirken og nabolaget 

‒ Hvorfor flyttet du til Japan? 

‒ På Vestborg Vgs kjente jeg på et kall til misjonstjeneste. Ti år etter ble jeg gift med Christoffer som vokste opp i Japan. Bryllupsreisen vår gikk til Japan, og jeg kjente meg straks hjemme her. Da vi kontaktet NLM om en konkret misjonstjeneste, ble det naturlig for oss begge at vi skulle tilbake til Japan. 

 

‒ Hva er de største forskjellene på Japan og Norge?  

‒ Den mest overraskende forskjellen for meg, er kanskje japaneres konservative kvinnesyn i en ellers moderne kultur. Ofte forventes det av kvinner at de skal slutte i jobben og være hjemmeværende straks de får barn. Med en travel mann på jobb, ender de opp med mye av stellet i hjemmet og oppdragelsen av barna alene. 

 

‒ Hva holder du på med denne uka?  

‒ Vi har akkurat feiret jul, og derfor har det vært mye familietid denne uken. Høydepunktet var da vi ble invitert hjem til en japansk vennefamilie 1. nyttårsdag. Dette er en viktig dag som japanerne ofte feirer med familien sin. Vi spiste osechi (japansk nyttårsmat) og hygget oss sammen. 

Den mest overraskende forskjellen for meg, er kanskje japaneres konservative kvinnesyn i en ellers moderne kultur.

‒ Hva er planene framover? 

‒ I permisjonstiden vil jeg bruke tid på videre språkstudier og fellesskap med venner. Til sommeren flytter vi til Nishinomiya hvor kirken vår ligger. Da begynner jeg mitt arbeid i menigheten – først i søndagsskolearbeidet. 

 

‒ Hva liker du å gjøre på fritiden?  

‒ På fritiden liker jeg å slappe av med familien og venner. Vi lager gjerne mat sammen eller drar til onsen (bading i varme kilder). Camping har også blitt en ny hobby etter vi flyttet til Japan. Det har ikke blitt mange turer enda, men jeg gleder meg til flere i fremtiden. Nydelig natur her! 

 

‒ Er det noe som har gledet deg spesielt i det siste? 

‒ Vi ble foreldre til vårt tredje barn, Emilie, rett før adventstiden. Hun gir mye glede. Det er stort å se ned på et lite barn og bli minnet på hvor stor Gud er som har skapt oss alle så forskjellige og verdifulle i hans øyne.   

 

‒ Er det et bibelvers du er spesielt glad i? 

‒ Joh 14,27: «Fred etterlater jeg dere. Min fred gir jeg dere, ikke den fred som verden gir. La ikke hjertet bli grepet av angst og motløshet.»