Under pandemien har utsendingene blant annet vært med på matutdeling.

Måtte tenke nytt i Nord-Afrika

UTSENDINGEN: Bli bedre kjent med "Anders" i Nord-Afrika.

Utsendingen

Navn: «Anders»

Alder: 36

Sivilstatus: Gift, tre barn

Hvor og når startet dere: Nord-Afrika jan 2016 språkskole i Frankrike jan 2014)

Hovedoppgaver: Stedlig representant

‒ Hvorfor flyttet dere til Nord-Afrika?

‒ Egentlig helt tilfeldig. Før kona mi og jeg ble sammen, var vi plassert i hvert vårt land, hun i Mali for Normisjon og jeg i Indonesia for NLM. Etter noen prosesser og blant annet et statskupp i Mali, ble vi utfordret av NLM om å starte opp i Nord-Afrika som de første utsendingene for NLM. Etter første besøket til Nord-Afrika tenkte jeg «aldri i livet!», men etter et besøk til vokste tanken på meg.

 

‒ Hvordan er det å være i Nord-Afrika nå for tiden?

‒ Vi har gjennomgått mange uker med lockdown og portforbud. Alle prosjekter våre er satt på pause, og vi har i stedet startet med matutdeling for å hjelpe de som har det aller vanskeligst. Ellers prøver vi å få startet et firma her i landet som kan gi to nye enheter visum. Da er det å navigere byråkratiet, drikke te og fylle ut papirer det går i.

 

‒ Hva er planene framover?

‒ Forhåpentligvis vil den største delen av koronakrisen være over til høsten. Da gleder vi oss til å gjenoppta den vanlige aktiviteten med utviklingsarbeidet vi driver. I tillegg forbereder vi oss på å ta imot en ny enhet til høsten. I sommer skal vi til Norge og planen er at jeg skal tale på mange gudstjenester og møter.

Likevel må vi alltid være åpne for at Gud styrer skrittene våre i en annen retning enn det vi i utgangspunktet hadde sett for oss.

‒ Hva liker du å gjøre på fritiden?

‒ Med tre barn under fem år har jeg lite med fritid. Når barna er lagt om kvelden liker jeg og kona å se på Urix, samt å følge med på en serie eller to på Netflix.

 

‒ Er det et bibelvers du er spesielt glad i?

Et bibelvers som har fulgt meg helt siden konfirmasjonstiden er Ordspråkene 16:9: I hjertet tenker mannen ut sin vei, men det er Herren som styrer skrittene hans. Jeg arbeider til daglig mye med strategi og organisasjonsutvikling, og jeg er glad i å legge planer. Det er ingenting galt i å legge gode planer og ha klare strategier, snarere tvert om. Likevel må vi alltid være åpne for at Gud styrer skrittene våre i en annen retning enn det vi hadde sett for oss. Siden jeg bor der jeg bor er det veldig passende å få sitere kirkefader Augustin: Be som om alt er avhengig av Gud – Arbeid som om alt er avhengig av deg.