Julianna og lokal kristen i dyp samtale.

Deilig når folk forstår hva man sier

UTSENDINGEN: Bli bedre kjent med Julianna i Mongolia.

Julianna Magdalena Askham Olofson

Alder: 38

Sivilstatus: Gift med Silas K.K. Olofson

Hvor og når: Mongolia. Fra august 2018 i Ulaanbaatar, fra høsten 2019 i Khovd, Vest-Mongolia.

Hovedoppgaver: Prosjektkonsulent fra januar 2020. Undervise egne barn i færøysk. Støtte de lokale kristne i byen.

– Dere er opprinnelig fra Færøyene, hvorfor flyttet dere til Mongolia?

‒ Vi har tidligere vært misjonærer i et land i Midt-Østen, men ble utvist fra landet. Vi kjente fremdeles et kall til misjon og muligheten for å reise til Mongolia åpnet seg. Dette arbeidet ligner mye på det vi har vært i tidligere.

 

– Hva er de største forskjellene på Færøyene og Mongolia?

‒ Det første jeg tenker på er klima. På Færøyene kan vi på en god sommerdag ha 20 grader og om vinteren ned til -5. Her har vi hatt over 50 om sommeren og ned til -40 om vinteren.

Så er der stor forskjell på kultur og familieliv og hvordan man oppdrar barn. Der er stor fattigdom i landet, der er mange som ikke har jobb og sliter med å få endene til å møtes.

 

– Hva er planene framover?

‒ Vi skal fortsette å lære språk, ha bibelstudie hjemme hos oss sammen med lokale kristne to dager i uken, evangeliseringsturer til andre byer og så skal jeg begynne på jobben som prosjektkonsulent i januar. Det er jeg spent på.

"Vi kjente fremdeles et kall til misjon, og muligheten for å reise til Mongolia åpnet seg."

– Hva pleier du å gjøre når du skal slappe av?

– Jeg elsker å gå turer i den flotte naturen vi har her. Så er jeg også glad i å lese, strikke, synge og se film.

 

– Er det et bibelvers du er spesielt glad i?

‒ Salme 100,5: «For Herren er god, hans miskunnhet varer til evig tid, og han trofasthet fra slekt til slekt.» Det har Silas og jeg har gravert inn i gifteringene våre, og vi erfarer det gang på gang.

 

– Er det noe som har gledet deg spesielt i det siste?

‒ Det gleder meg at vi har kommet i gang med bibelstudie med en gruppe kristne. Det er en utfordring å lære et nytt språk, men det er en deilig følelse å kunne snakke med folk og oppleve at de faktisk forstår hva du sier.

Og så er det en fryd å se barna våre trives og ha det bra på skolen og i fritiden. Det takker vi Gud, læreren og volontøren for.

 

BILDET: Julianna og Silas arrangerer bibelstudie to ganger i uka for lokale kristne. Her er Julianna (t.v) i dyp samtale med en lokal kristen.