Ungleder Erlend Hanisch

Med en Herre over livet

21. oktober startet Erlend Hanisch (27) sin første arbeidsdag i Misjonssambandet øst som ny ungleder. Etter noen måneder satte vi oss ned for å bli bedre kjent med ham.

Hvordan har dine første tre måneder som ungleder vært? 

De har vært spennende, innholdsrike og tidvis hektiske. Det har vært noen ting jeg bare har måttet hoppe inn i. Og så er det andre ting som jeg har kunnet tatt meg tiden til å komme godt inn i. Det har vært veldig spennende å bli kjent med de ulike delene av barne- og ungdomsarbeidet i regionen, sier Erlend. 

Det har vært en del utskiftninger blant ansatte i det siste, så ansettelsesprosesser har vært noe av det Erlend har måttethoppe inn i. 

Erlend Hanisch

Alder: 27 

Sivilstatus: Gift med Victoria, og har to barn, Theodor og Elisabeth 

Oppvokst: Røyken 

Bosted: Langhus 

Utdanning: Masteri teologi fra Fjellhaug og bachelor fra Ansgar 

Aktuell: Ny ungleder Misjonssambandet øst 

 

Troens betydning 

– Hvordan ble du kjent med Jesus? 

Jeg har vokst opp i en kristen familie og sånn sett hatt troen med meg hele livet. Det var ikke så mange kristne der jeg vokste opp, i hvert fall ikke på min egen alder.En ekstra stor del av troslivet mitt innebar derfor bibel og bønn, mens jeg tidvis kunne savne kristent fellesskap 

Etter hvert som jeg begynte å studere fikk jeg et større miljø rundt troen. Jeg hørte da til på bedehuset i Kristiansand sentrum, mens jeg studerte på Ansgar Høyskole, sier unglederen. 

Erlend understreker at troen har betydd mye for ham, og at den bare betyr mer og mer, jo eldre han blir.  

Erlend med familien
FAMILIE:Erlend med kona Victoria og barna Theodor og Elisabeth Privat

Hva har vært det viktigste for ditt forhold til Gud? 

Det har variert litt til enhver tid. Nåden er selvfølgelig kjempeviktig. Selv om jeg gjør feil eller dummer meg ut, så mister jeg ikke fellesskapet med Gud. Jeg synes også det er godt å ha en Gud som ikke bare er Far, men som også er Herre. En Herre over livet som har noe å si for hvordan jeg lever livet mitt. Det er godt å ha noen rammer på livet, og Guds rammer på livet er gode. Jeg opplever det som veldig godt for livet mitt – godt for meg som person – å kunne ha faste rytmer som å lese i Bibelen og legge ting fram for Gud i bønn. 

 

Teolog 

Hvorfor valgte du teologistudiet? 

I utgangspunktet for å lære mer om troen og om hva Bibelen sier om hva det betyr å være en kristen. Så hadde jeg muligens en tanke om å bli pastor eller lignende når jeg begynte å studere. Den tanken har vært med meg gjennom studiet. 

Erlend vokste opp med en far som var prest i menigheten de gikk i. Derfor har teologistudiet vært et alternativ fra veldig ung alder, men det tok litt tid før han fant ut at det var det han faktisk ville gå for. 

– Hvis jeg vurderte hva jeg skulle gjøre når jeg ble voksen, eller hva jeg skulle studere, så var det enten å studere teologi eller gjøre noe annet. Teologien var liksom alltid der som et alternativ, sier 27-åringen. 

– Hva sitter du igjen med etter studiene? 

Jeg sitter igjen med en enda større kjærlighet til Bibelen. På teologistudiet får manen litt annen måte å lese Bibelen på – noe annet enn «andaktslesing» eller slik som man gjerne leser personlig. Det er jo en akademisk tilnærming. Og det kan være berikende på mange måter, og de måtene å forholde seg til Bibelen på kan utfylle hverandre. 

 

Det beste livet 

Hvorfor søkte du på unglederjobben? 

Jeg tror og mener at livet med Jesus er det beste livet for mennesker. Det er ikke alltid problemfritt og en dans på roser, men detrikeste og mest meningsfulle man kan ha er fellesskap med Gud. Da jeg var ferdig med å studere teologi, ønsket jeg derfor en kristen tjeneste.Jeg søkte på denne jobben for å jobbe for at barn og unge på Østlandet skal få høre om Jesus, bli kjent med ham og leve livene sine med ham. 

– Hva er viktig for deg i barne- og ungdomsarbeidet på Østlandet? 

At vi er frimodige på det kristne budskapet. Vi lever i en tid hvor det er en del press på det kristne budskapet. Det er ikke noe folk tar som en selvfølge lenger i Norge. Og da kan man kjenne på at det ikke er så kult å være kristen og fronte det offentlig. Man kan bli litt sjenert på vegne av troen sin. Det er viktig for meg at vi ikke er det, men tør å være frimodig – både overfor de som ikke er kristne, men også overfor barn og unge som er i sammenhengene.Demå få se at dette ikke er noe å skamme seg over, men det flotteste og beste for mennesker. Og de må få sedenne frimodigheten i de voksne og i lederne sine. 

– Hva ser du mest fram til i denne jobben? 

Det er flere forskjellige ting, selvfølgelig, men jeg ser veldig fram til å bli enda bedre kjent med arbeidet rundt omkring. Barne- og ungdomsarbeidet vårt er veldig variert. Vi har masse leirer, konfirmasjons- og ledertreningsopplegg, og vi har mange lag rundt omkring i regionen som har mange forskjellige typer arbeid. Å bli kjent med alle måtene å gjøre barne- og ungdomsarbeid på ser jeg fram til, avslutter Erlend Hanisch.