Hender holdes oppå hverandre

Misjonærbarn kan nå søke om økonomisk oppreisning

En av pilarene i handlingsplanen for misjonærbarn, mulighet til å søke om økonomisk oppreisning, er nå tilgjengelig.

Misjonssambandet og Sendt bort ble i slutten av mai i år enige om en handlingsplan for misjonærbarn som fikk belastninger som følge av sin oppvekst i utlandet. En av pilarene i denne handlingsplanen var muligheten for å søke om økonomisk oppreisning. Nå er denne muligheten tilgjengelig.

– Hver og en bærer på egne historier, og for noen ble belastningene og konsekvensene av opphold på internatskoler større enn for andre. Vi håper denne muligheten til å søke om individuell oppreisning i kombinasjon med de andre pilarene i handlingsplanen kan bidra til en helende prosess. Vi er glade for et konstruktivt samarbeid med Sendt bort, sier Gunnar Bråthen, generalsekretær i Misjonssambandet, i pressemeldingen.

Her kan du lese hele pressemeldingen. (PDF)

 

To årlige søknadsrunder

Muligheten til å søke om individuell oppreisning er tilgjengelig for misjonærbarn av foreldre utsendt av Misjonssambandet som har hatt eller opplevd en belastning, og/eller en negativ konsekvens, som følge av internatordningen organisasjonen praktiserte frem til 2010. Nivåene i ordningen vil følge statens rettferdsvederlagsordning.

Det planlegges to årlige søknadsrunder. Den første søknadsrunden åpner 15. oktober 2024 og er åpen for søknader frem til 20. november 2024.

Utvalget som skal behandle søknadene består av seks representanter, hvorav to nøytrale fagpersoner, to representanter for Misjonærbarna via Sendt bort og to fra Misjonssambandet. Utvalget blir ledet av mekler Ane Sofie Tømmerås, som har vært sentral i utarbeidelsen av handlingsplanen og opplegget for økonomisk oppreisning.

Les mer om muligheten for å søke om økonomisk oppreisning HER, og se oversikten over alle støttetiltakene HER.