Bøker

Bokhøsten

Tor Johansen og flere gir deg boktips for høsten.

Hva er ditt boktips for høsten? 

Tor Johansen, Tønsberg

Boken Johannes’ openberringein samtidsvisjonav Hans Johan Sagrusten. Denne åpnet nye og viktige sider av Johannes åpenbaring for meg, der vi også ser hendelser som skjer i vår tid («Ein samtidsvisjon»).  Johannes åpenbaring handler om fremtiden og endetiden, men også om oss og vår tid. I boken peker forfatteren på krisene i vår tid i lys av Johannes åpenbaring. 

 

Øyvind Sollien, Fåberg 

Jeg er i ferd med å lese boka Anno 1024 – året som forvandlet Norge av Ole Petter Erlandsen. Veldig oppmuntrende om hvordan kristne i historien og i Norge løfter menneskeverdet og endrer samfunn fra innsiden – men også opp på et samfunnsplan. Lærerikt og inspirerende! 

Maria Celine Lundeby, Gressvik 

Jeg har lenge vært fan av John Mark Comers bøker, på lettfattelig engelsk. Nå har Praktiser Veien (Practicing the Way) og tankevekkende veiledning til kristne i vår tid. 

Jan Sandvik, Oslo 

Den hemmelige prinsen og En høst av rubiner av forfatter Tessa Afshar (Lunde forlag). Afshar, oppvokst i Iran og bosatt i USA, skriver romaner basert på bibelske fortellinger i den aktuelle historiske rammen. Romanene er med og levendegjør de bibelske fortellingene og gir god forståelse av samtiden og samfunnet det hendte i. Samtidig er bøkene spennende og de formidler et oppbyggende budskap. 

Martin Gulbrandsen, Gressvik 

Rune Tobiassens bok "17 grunner til at jeg er en kristen". Jeg leste den først for å få ideer til samlingene vi har på Hans Nielsen Hauge vgs., men oppdaget raskt at boken også gav meg personlig nye perspektiver ved at den løfter frem trosforsvar på en lettlest måte med tips til fordypning.