Familien Jonasmo

Vil savne roen og miljøet

– Det gjør inntrykk å være blant mongolere som er livsglade og avslappet til livet, sier Rita Jonasmo.

I sommer kom Rita og Kjetil Jonasmo hjem fra Mongolia etter å ha vært der siden høsten 2021. De har fem barn og de tre yngste var med til Mongolia.

- Hvilke arbeidsoppgaver har dere hatt i Mongolia?

Kjetil var lærer/rektor ved den norske skolen det første året, og ledet Grandhagen Aktivitetspark de to neste årene. Jeg har vært stedlig representant, forteller Rita.

-Kan du nevne noe som har gjort ekstra inntrykk på dere mens dere var i Mongolia denne gangen.

– Som ved tidligere perioder var det en ro i hverdagen, der vi hadde mer familietid enn vi har i Norge. Det gjør inntrykk å være blant mongolere som er livsglade og avslappet til livet, på tross av en helt annen hverdag enn vi er vant med - med mindre ressurser rundt seg. Vi kommer til å savne roen og det miljøet vi var en del av, sier Rita.

– Hvordan har det vært å komme hjem til Norge?

– Det har vært godt. Og så ser vi også vårt eget land med friske øyne. Alle er så utrolig høflige i trafikken her.

Familien har de siste årene hatt bostedsadresse i Eiken, men slik blir det ikke nå. – Nå forflytter vi oss fra Eiken til Namsos. Kjetil skal jobbe der som lærer og jeg som sykepleier, forteller Rita. Kjetil kommer opprinnelig fra Namsskogan i Trøndelag og Rita har sin oppvekst i Eiken.

– Har dere et bønneemne som dere vil dele med misjonsfolket?

– Be for arbeidet videre i Mongolia, om Guds ledelse i arbeidet med enkeltmennesker og prosjekter. Be også om om at de som får høre om Jesus vender seg helt om til Ham og kvitter seg helt med religionen som henger i hverdagsliv og kultur, avslutter Rita Jonasmo.