kanostafett Opptur.jpg

Opptur på Val

Bibelcampen Opptur på Val skoler har akkurat gått av stabelen. På tross av at leiren var lagt såpass tidlig (25. juni til 30. juni), samlet den godt med folk.

I denne forbindelsen har vi slått av en prat med selveste sjefen selv gjennom alle disse årene. Nemlig Sissel Marie Bjerga. På telefon fra Finnøy sprudler hun over når vi snakker om Val og Opptur. Og selv om hun har flyttet sørover, snakker hun fremdeles i vi – form når det snakkes om Val skoler og region Midt-Norge. Latteren sitter løst og det dukker opp mange historier fra tiden denne bibelcampen startet så langt tilbake som til 2004. Riktignok var det ingen påmeldt det første året. Så optimismen til, om dette var liv laget til å fortsette, var laber. Men fra 2005 har de holdt det gående hvert år (med unntak av 4 år hvor det var byggevirksomhet og corona). Og det har gått bedre og bedre med hensyn til antall påmeldte.

Årets Opptur

Været var godt de første dagene, - før regnet inntok Namdalen. Men aktivitetene var så godt forberedt av de ansvarlige, at de gikk uansett vær og ¨føreforhold¨. Av aktiviteter kan nevnes; Fotballturnering, Zalofotball, Zalosklie, sporlek og badetur til ei badestrand ut mot Abelvær. Men det som pirret min interesse var de VAL-OLYMISKE leker. Her inngikk rundballtrilling, traktorpulling (her var det deltakerne som skulle trekke traktoren, og ikke omvendt). I tillegg til fysiske aktiviteter i den flotte hallen de har på skolen. I tidligere tider hadde de også ¨ku-skit-bingo¨.

For de voksne var det noen utflukter i nærområdet

Barna fikk forkynnelse på sitt nivå, mens de voksne hadde møter for seg. I år stilte regionen med ansatte som var med på opplegget for barn og unge. Og gledelig er det å konstatere at barn som tidligere var med på leiren, nå har blitt eldre og kommer tilbake og er ledere. Det betyr at trivselen er stor.

Møtene

Kolbjørn Bø og Thor Fremmegård hadde henholdsvis kveldsmøter og bibeltimer disse dagene. Sissel Marie anslår at det var rundt 180 på møtene, som var åpne for alle.

Litt om Val

Val videregående skole AS ligger i naturskjønne omgivelser langs Laugvågen, i Nærøysund kommune nord i Trøndelag. Skolen er en naturbruksskole og driver opplæring innenfor fordypningene akvakultur, hest og landbruk. En kan også få både generell og spesiell studiekompentanse ved å gå på Val. Et besøk er vel verdt. Og kanskje du/dere har lyst å bli med på Opptur 2025?