leiraktivitet, Vestheim

Sport Aktiv-leir

Slik har vi det på leir

Torsdag 13. juni fikk jeg være med å dele et Guds ord på formiddagstreff. De holder til i stua på Vestheim, og det må vel være rett å si at det er de med mest fartstid som går på formiddagstreff. Der fikk jeg legge Sport Aktiv – leiren og ungdommene som kommer til Vestheim, inn over forsamlingen.

Fredag 14. juni kom det et knippe unge og «gamle» deltagere til Vestheim. Solen skinte, det var spenning og forventninger, slik det bør være. «Adm.dir.»  Ellen Johansen fikk deltagere i hus, mens vi andre gjorde klar første aktivitet, slåball. Lederne blir 16 år igjen, og konkurranseinstinktet kommer fram for fullt. Ungdommen var raske til beins, og det nyttet ikke sove på post!

Lørdag 15. juni: Vi var klare for en maraton i aktiviteter ingen har prøvd før. Vi startet med morgentrim, og her skulle det ikke innrømmes for sidemannen, at det er tyve år siden sist. Jeg gjorde alle øvelsene med forsett om at dette skulle jeg gjøre helst litt bedre en sidemann. Det ante meg at dette kom til å straffe seg, og det gjør det ennå.

Utover lørdagen ble det funbattle, «sjøslag» «andejakt» (uten jaktlisens), vannballongkast, bruskassestabling, streetracket og leirkveld.

Bruskassestabling
Ellen Sundfør Johansen

Høres dette ut som mye moro? Det var det, og slitsomt! Var ikke vanskelig å sove etter en slik dag!

I tillegg til mye sport og moro fikk vi dele Guds ord, og be med hverandre. «Gi oss det daglige brød», lærte Jesus oss å be. Vi leste fra Ruts bok, og her var problemet: de hadde ikke det daglige brød, det var hungersnød. folk. Noomi hadde hørt vitnesbyrdet fra Guds folk: Herren hadde sett til folket sitt, og gitt dem brød. Som med den bortkommende sønnen ble det en omvendelse, Noomi ga seg på hjemveg, uten å vite hva som ventet. Noomi hadde sine svigerdøtre med seg, men hadde ingen ting å tilby. Orpa valgte å bli hos sitt folk, sine skikker, sine guder, det ho var født inn i. Rut sa: Ditt folk er mitt folk, og din Gud er min Gud. Jeg blir med. Så leser vi hvordan det ble oppstandelse, Noomi har vendt hjem! Ho opplevde å bli tatt imot blant Guds folk igjen. Vi leste om Rut, Ho som fra fødselen av ikke var regnet blant Guds folk, ho fikk møte Løsningsmannen Boas. Rut opplevde å få mer enn hun hadde håpt på. Mat i overflod, full lønn! Boas, han var Noomi’s løser, en av nær slekt som hadde rett til å løse ut.

Hva er en løsningsmann? Det er han som sitter med løsningen, han som løser ut, setter fri, betaler gjelden. Vi fikk snakke sammen om Jesus, som er vår løsningsmann, Han ble vår bror, i nær slekt, han løser oss ut fra det som binder oss, betaler vår bunnløse gjeld. Boas oppfylte alt det loven krevde av en løser. Han tok hele regningen for han var en mektig mann stod det. Håper deltagerne fikk med seg noe av dette, at Jesus har Utslettet skyldbrevet mot oss, det som var skrevet med bud, det som gikk oss imot. Det tok han bort da han naglet det til korset. Boas tok ingen snarveier, ei heller Jesus. Hold deg nå i ro, min datter, til du får vite hvordan saken faller ut! Hold deg nå i ro, for det er Jesus som skal gjøre det. Fall ned for hans føtter, han hviler ikke før du har festet troens øyne på han som er troens opphavsmann og fullender.

Søndag 16. juni Vi starter dagen slik vi gjorde i går og undertegnede burde lært, men trimmen må fullføres med æren i behold.

Utelunsj
Ellen Sundfør Johansen

Vi har plass til misjon også på leir og fikk ferske nyheter fra Marius Bergersen i Japan. Marius deler fra en ungdomsklubb i Japan. Ferske inntrykk av arbeid som pågår nå. Skal tru om noen av de vi har hatt på leir en dag møter kallet til frelse og tjeneste. 

Vi har fått så. Må Gud gi vekst.