Fam Mongstad

Misjonærinnvielse i Hardanger

Søndag 2. juni var det misjonærinnvielse i Øystese bedehus. På seinsommeren reiser familien Mongstad til Kenya.

Familien Sølvi og Øystein Mongstad ble søndag 2. juni innviet som misjonærer i Misjonssambandet. Dette ble markert i et nærmest fullsatt Øystese bedehus.

Vi gleder oss over at både Hardanger Misjonssamband med foreninger, lag og kontaktpersoner, Øystese Indremisjon og Norheimsund Indremisjon står med som sendemenigheter.

Hovedstyremedlem Paul Reidar Odeh
Forbønnshandlingen:ble ledet av hovedstyremedlem Paul Reidar Odeh Olav Rune Skutlaberg

Den norske skolen
Familien Mongstad reiser til Kenya til høsten. Han som rektor på den norske skolen i Nairobi og hun som lærer der. De blir dermed en del av teamet i Østlige-Afrika.   

Med seg har de sine 4 barn fra 16 år og nedover. Bak seg har de bl.a. en årrekke på Framnes kristne vgs.

Velkomne over alt
Det er et rikt og mangfoldig kristenliv i Hardanger, og arbeidet der har i lang tid vært koordinert slik at man unngår møter på bedehuset samtidig som det er gudstjeneste i kirken i samme bygd.

Vi tok derfor kontakt med både Norheimsund kirke som hadde gudstjeneste kl. 17 og Øystese Indremisjon som hadde sommer-avslutning kl. 11, og vi ble ønsket veldig velkomne begge steder til å bli med på et felles arrangement, men vi måtte dessverre velge. Valget falt på Øystese bedehus kl. 11. her fikk vi dagens kollekt, øremerket til teologisk utdanning for lokal misjon i Kenya, nærmere bestemt til den lokale kirkens arbeid med å nå flere. Misjonssambandet bidrar med korttidspersonell i dette arbeidet.

Grilling og hilsninger 
Tidligere misjonær, nå pastor på Vea og hovedstyremedlem, Lars Stensland hadde dagens tale og misjonsfilm, og hovedstyremedlem Paul Reidar Odeh ledet forbønnshandlingen for familien i forbindelse med innvielsen. Etter en liten times pause med grillmat, kaffe og kaker i solskinnet i hagen, fortsatte vi med hilsener til den nybakte misjonsærfamilien. En beveget familie Mongstad takket alle fremmøtte for alle gode ord og for et høytids-samvær når klokken nærmet seg 14:30.    

Vi er så takknemlige for at vi får være med på dette.