A

Fellesskap sørvest med fokus på misjon

På lørdag var store og små samlet til Fellesskap sørvest i IMI-forum. Møter, misjonstivoli og årsmøte for regionen sto på programmet.

Samling for hele familien

“Fellesskap sørvest” startet med at både barn og voksne var samlet til møte. Sanggruppa “Joyful” hadde tatt med seg en jentegjeng, “Mini-Joyful”, og sammen ledet de fellessangen på en god måte.  

sd
Joyful:Joyful og Minijoyful ledet fellessangen på møtet kl 11. Heidi M. Klingsheim

Martin Dyngeland talte over temaet “Gi det videre”, og vi fikk høre om “Aslaug på Posten” som ba for Martin i foreningen sin. Videre fortalte han om “Apostel Footbal Club”, og de som spiller der. Ingen av spillerne er perfekte, men alle står på for laget sitt. Det ble til glede og ettertanke for både små og store.  

sw
Andakten under fellesskapssamlingen:Martin Dyngeland talte slik at både små og store forsto poenget. Heidi M. Klingsheim

Magnhild og Morten Sørlie bosatt på Lye, skal reise til Elfenbenskysten som utsendinger for Misjonssambandet. De ble intervjuet og fortalte hvordan det vil bli å reise ut i voksen alder. Barna deres er voksne, men det blir likevel en overgang å ha familien i to land. Forsamlingen fikk være med i forbønnshandlingen for dem. 

d
Forbønnshandling:Magnhild og Morten Sørlie ble innviet til misjonærer, og skal reise til Elfenbenskysten. Heidi M. Klingsheim

Leder for NLM utland, Hans Arne Sanna, deltok i temasamlingen, og talte på kveldsmøte. I disse samlingene ble det også satt stort fokus på misjonsoppdraget som Gud har gitt oss. 

 

Misjonstivoli 

For barna var det lagt opp til misjonstivoli i foajeen i IMI-forum. Mange glade barn, med eller uten ansiktsmaling, koste seg med forskjellige aktiviteter. Med egne “misjonspenger” gikk de fra den ene kjekke aktiviteten, til den andre, og samlet seg små premier, mesteparten i spisbar form. (Se billedkavalkade og tekst under bildene.) De eldre barna reiste til «Fangene på fortet», og hadde en aktiv bolk der. 

s
Ansiktsmaling:Lang kø foran ansiktsmalingen, og de to malerne maler på akkord. Heidi M. Klingsheim
Emilie Indrebø, 8 år, kaster erterposer på blikkboksene. Hun synes det er gøy, men det kjedeligste av alt er at far skal snakke med så mange voksne.
Blikkbokskasting:Emilie Indrebø, 8 år, kaster erterposer på blikkboksene. Hun synes det er gøy, men det kjedeligste av alt er at far skal snakke med så mange voksne. Heidi M. Klingsheim
s
Ansiktsmaling:Leah Røsvik, 5 år, har fått både ansiktsmaling og snop. Men snopet er veldig klissete og henger fast i både ansiktet og fingrene. Leah ler godt, og får det meste i munnen til slutt! Heidi M. Klingsheim

  

Nye lover for regionen

Mest spenning var det nok knyttet til endringen av lovene for regionen, som det skulle stemmes over blant de 260 fremmøtte delegatene på årsmøtet. Strukturendringen som ble vedtatt på GF i 2022 medførte at regionenes lover også måtte endres for å legge til rette for den nye strukturen. Hovedstyret hadde vedtatt normallover som skulle tjene som utgangspunkt for de ulike regionenes lover. Det forelå to forslag til lovendring på årsmøtet som begge tok hensyn til den nye strukturen. 

 

BAKGRUNN 

Strukturendringen som GF vedtok er at det skal være tilsynsråd i lokalforsamlingene, i regionene og på landsplan. Tilsynsrådene skal ha hyrde- og læreansvar i organisasjonen og kan bare bestå av menn. Dette er i tråd med Misjonssambandets forståelse av bibelens tjenestedelingsprinsipp.  

Det nasjonale tilsynsrådet vil bestå av representanter fra de regionale rådene. Regionstyrene og sentralstyret (som erstatter hovedstyret fra 2025) kan da ha både kvinner og menn i alle verv.  

  

TO FORSLAG 

Regionstyret sitt forslag ble lagt fram av regionstyrets formann, Torleiv Åreskjold. Dette forslaget videreførte det som har vært regionens ordning siden 2011, at formann og styreformann sammen med regionleder behandler saker av læremessig karakter. Da må disse være menn og det blir en tettere forbindelse mellom regionstyret og tilsynsrådet. De andre plassene i regionstyret er åpne for begge kjønn, som det har vært i mange år allerede. 

En gruppering på 12 personer, som Terje Eggebø var talsmann for, hadde et annet forslag. De foreslo at det kun er regionleder som møter i både regionstyret og tilsynsrådet. Det åpner for at begge kjønn kan være styreleder og nestleder i regionstyret. Det ble vektlagt at ved ulike valg er det enklere å finne kandidater som passer til regionstyret og i tilsynsrådet, fordi de vil ha ulike oppgaver. 

a
Terje Eggebø:Sammen med andre fremmet Terje et annet forslag. Heidi M. Klingsheim

 

AVSTEMMINGEN 

Det var en fin og udramatisk debatt om de ulike aspekt ved begge forslagene. De 12 delegatene som tok ordet, la fram sine syn på en saklig og fin måte. 

Endring av lover krever 2/3 flertall. Forslaget fra Terje Eggebø og gruppen på 12 personer ble stemt over først. Det fikk det nødvendige flertallet og ble dermed vedtatt. 

sd
Valg:Det stemmes. Heidi M. Klingsheim

− Jeg tror forslaget vant fram fordi det var det minst radikale forslaget, forteller Eggebø etter valget.  – Mange reagerte nok på at tre menn skulle sitte med alle hattene på seg, slik det ville blitt med regionstyret sitt forslag.  

− Jeg er glad for at debatten var saklig, og at vi går samlet videre som region, smiler Eggebø. 

− Jeg er glad for at årsmøtet landet nye lover for regionen, sier regionleder Werner Larsen. − Slik jeg ser det var det to forslag som begge var farbare forslag for regionens nye lover. Begge forslagene hadde sine sterke sider, og mindre sterke sider. Alle kristne har et åndelig ansvar i kraft av det allmenne prestedømme, samtidig som Guds ord har lagt et tilsynsansvar på egna menn som har gave til slike oppgaver.  Jeg vil arbeide for at det blir en god utfyllelse av oppgavene mellom det regionale tilsynsrådet og regionstyret i tiden som ligger foran oss.  

 

Positiv trend

På årsmøtet la regionleder Werner Larsen fram årsrapport for regionens arbeid. Tall viser at regionens møter har steget i antall de siste 3 årene, men at antall lag/foreninger har gått ned. 

− Det er gledelig at vi har god møteaktivitet i arbeidet etter år med restriksjoner på grunn av korona, forteller Larsen. 

− Antall lag har gått tilbake, men i tallene ligger det noen sammenslåinger til større lag, sier regionlederen, og fortsetter, − Det som bekymrer meg mest, er at noen av disse lagene IKKE er sammenslåinger, og det betyr at noen barn ikke lengre har et tilbud om barnelag i sitt nærmiljø, sier Larsen bekymret. − Det er mangel på nye lagsledere som ligger bak disse nedleggelsene, og det er jo trist. 

 

Nye prosjekt

Regionen har blant annet to nye prosjekt som ble startet i 2023, og begge er rettet mot innvandrere. 

− Misjonssambandet har drevet internasjonalt arbeid i regionen i mange år, men vi ønsker å innlemme dette mer i forsamlingene våre, forteller Larsen. – Vi lever i et flerkulturelt samfunn, og tall fra SSB (Statistisk Sentralbyrå, red. anm) viser at omtrent én av seks som bor i Norge i dag, har flerkulturell bakgrunn. Derfor ønsker vi å satse framover, og er glad for at to nyansettelser i regionen har innvandrerbakgrunn, forteller Larsen, og fortsetter: 

− Menelik Bekele skal jobbe i en 100% stilling inn mot ungdomsarbeidet. Medhat Youssef har fått økt sin stilling fra 30% - 100% stilling fra september. Hans ansvarsområde blir i hovedsak i IKF, men skal også brukes noe i forkynnelse og undervisning i det øvrige arbeidet. Jeg håper at forsamlingene tar kontakt med IKF- leder i regionen, Paul Odeh, for få bistand og veiledning i det internasjonale arbeidet, avslutter Larsen. 

 

Evaluering av Fellesskap 2024

Dersom du var til stede på arrangementet 1. juni vil vi gjerne ha tilbakemelding fra deg om hvordan du opplevde dagen: Evaluering av Fellesskap sørvest 2024

 

Oversikt over resultater fra årsmøtet