a

Oppmuntring og åndelig påfyll

Konfirmantweekend på Solgry samlet 110 konfirmanter og ledere fra ulike steder i Rogaland. Til tross for noen sene kvelder, ble det en god helg med åndelig påfyll og nye bekjentskap.

Helga før påske var vi 110 forventningsfulle konfirmanter og ledere som ankom Solgry i Sveio på fredagskvelden. Konfirmantene kom fra hele Rogaland og deltar på Misjonssambandets konfirmantprogram på Jørpeland, Sandnesporten, Salem Stavanger, Nærbø og Karmøy.

 

Tre samlinger

Denne store gjengen møttes på Tonstadli tidlig høsten 2023 og i Salem Stavanger i februar 2024 og var nå samlet for siste gang på Solgry. Ungdommene har på eget initiativ laget en egen snap-gruppe, så det er mulig å holde kontakt for de som ønsker det.

Denne gangen ble de delt inn i smågrupper med gutter og jenter fra ulike steder. De skulle samle poeng gjennom hele helgen på ulike spennende konkurranser. Jeg var leder for ei gruppe med jenter fra Karmøy og gutter fra Nærbø. De var frimodige og kreative, og løste oppgavene gruppen fikk på gode måter. De delte hva de husket best fra talen til Arne Kristian Helgøy, «Någe av det he me hørt før», sier guttene. Arne Kristian snakket om frelsesvisshet og de ulike bildene han presenterte gjorde ulikt inntrykk på ungdommene.

e
Gruppebilde:Mange kreative gruppebilder. Lena Olsen

 

Mobilfri dag

De ble utfordret til å frivillig ta en pause fra mobilen sin hele dagen på lørdag. Det vanket bonuspoeng for laget dersom alle leverte inn sin mobil, og dermed oppstod det faktisk et sosialt press om å ta en pause fra mobilen. Sannsynligvis en uvanlig situasjon for ungdommene. Det satt langt inne for enkelte, men på laget mitt valgte alle til slutt å gjøre det. Det ga mestringsfølelse og håp om å vinne mange poeng! Konfirmantene hadde eget band på denne leiren og sangen ljomet høyt da guttene og jentene sang om kapp på «You Are holy».

Det ble invitert til korssamling hvor man kunne tenne lys som et vitnesbyrd om at man ville følge Jesus og være lys i verden. Mange tente lys.

a
Lystenning:Symbolhandling som alle ble invitert til, ta ett av de ubrukte lysene og tenne på sitt lys og sette det sammen med de andre på korset. Synnøve Fredly

 

Oppmuntre hverandre

Fellesskapet som oppstod mellom lederne, var også en nydelig erfaring i dette arbeidet. Vi delte erfaringer og inspirerte og oppmuntret hverandre i arbeidet. Konfirmanter liker ofte å være lenge våkne på leir. Det var viktig at de som ønsket å sove fikk det, derfor var det kun i peisestua vi kunne være lenge våkne. Noen valgte å være veldig lenge våkne. Det å huske å være stille nok, kan være lett å glemme ut når vi er mange sammen. Det var derfor en ganske sliten, men lykkelig gjeng som tok farvel søndag. De var proppfulle av forkynnelse fra Bibelen og fellesskap med kristne ungdommer. 

a
Søvn:Det var var et variert og tettpakket program på konfirmantweekenden. For noen ble det behov for litt søvn. Bildet er tatt etter kl.02.00 på natten og Synnøve Svendsen sover en liten blund på skulder til venninne Gørill Walland, i Peisestuen. Synnøve Fredly