Flerkulturelt råd i sør

Flerkulturelt råd opprettet i sør

Misjonssambandet Norge har oppfordret alle regioner til å opprette en gruppe, et flerkulturelt råd, med ansvar for det internasjonale arbeidet på regionalt plan.

I mars måned hadde rådet i Misjonssambandet sør sin første samling. – Dette skal være et nettverk som møtes for å inspirere, utruste, utveksle erfaringer og avdekke behov, sier Anne Gro Holthe som er flerkulturell medarbeider i vår region. – Der regionene har ansatte med særlig ansvar for flerkulturelt arbeid, skal disse være med i rådet og lede, sammen med regionleder.

– Hvilke temaer kom dere inn på under oppstartsmøtet?

– Vi samtalte blant annet om barrierer som kan skape usikkerhet for å starte flerkulturelt arbeid i menighetene og felleskapene våre. Det kan være barrierer som menneskefrykt, språk, islam-frykt og tette komfortsoner. Det kan også være at vi selv ønsker å kontrollere hva og hvem vi bruker tiden på. Vi ønsker å be om ledelse i dette, og at vi som misjonsvenner må være villige til å bli ledet der Gud viser vei, sier Anne Gro Holthe.

Flerkulturelt arbeid og relasjonsbygging

Region sør har i dag språkkafeer, møteplasser på gjenbruksbutikkene, kvinnegrupper, trosopplæring, inspirasjonssamlinger, «Internasjonalt Christian fellowship» og ulike kurs. Det er også internasjonale gudstjenester og tolking på en del møter. Tidligere hadde regionen internasjonal leir og mannsgruppe i samarbeid med Kristent Interkulturelt Arbeid, KIA. To av felleskapene i regionen har også hatt team som har deltatt i et 2-årig flerkulturelt læringsnettverk, Connect.                                                                                                                                   – Noe av det viktigste er likevel den nære relasjonen den enkelte misjonsvenn har til mennesker med annen tros- og kulturbakgrunn, understreker Anne Gro Holthe.

– Hvordan ser du for deg arbeidet fremover for det flerkulturelle rådet?

 – Vi ønsker fremover å kunne invitere til inspirasjonsmøter i regionen, der erfaringer og tips kan utveksles. Da tenker jeg på tips angående f.eks. hvordan starte språkkafe, muligheter for arbeid blant barn, tilbud om litteratur, kurs og så videre, sier Anne Gro Holthe.

Flerkulturelt råd i Region sør består foreløpig av Tone Marie Galteland, Monica Høgevoll Pedersen, Egil Grindland, Livar Veggeland og Anne Gro Holthe.