Korsang

Godt og blanda kor

– Tamu sana, sier evangelisten i Kawangware menighet om klangen fra det nystartede korprosjektet. – Det lyder godt!

«Hvorfor ikke lage et storkor?»

Elisabeth Thorsen lyttet til korsangen på gudstjeneste i Kawangware lutherske menighet da hun kom på ideen. Thorsen er leder på bibelskolen TID Familie, der familier fra Norge går tre måneder på skole i Nairobi.

 – Jeg hadde tenkt en stund over hvordan familiene kan være med og spre velsignelse i denne bydelen uten å føle seg som tilskuere, sier hun.

Thorsen sikter til tradisjonen der TID-elevene har vært på hjemmebesøk hos familier i Kawangware, en fattig del av Nairobi. Tilbakemeldingen fra flere har vært en frustrasjon over å betrakte andres nød uten å kunne gjøre så mye med det.

– Så slo det meg; denne kirken har mye korarbeid. Hvorfor ikke lage et kor sammen? Vi er glade i kor og kan skape en felles arena der vi er likestilt og synger sammen, hører om Jesus og deler et måltid, sier Thorsen.

 

Verdifullt fellesskap

Og slik ble det. Prosjektet avslutter med en konsert palmesøndag, og underveis blir det lek, vennskap, møter med hverandre og møter med Gud.

– Det er verdifullt at vi her kommer sammen fra helt ulike familier, sier evangelist i menigheten Emmanuel Aluta.

Ved siden av lek, sang og andakt, får alle frammøtte et måltid mat. Ifølge Aluta tiltrekker maten folk, flere av de frammøtte går ikke i kirken til vanlig.

– Slik når vi nye, sier han, og forteller at de fleste fremmøtte bor i kirkens nærområde. Dette er en fattig del av storbyen Nairobi, og for mange er risen og bønnene i kirken denne dagens hovedmåltid.

Engasjert pianist og barn
Neema Krohn Sævre

Vennskap

TID-elev Kjersti Vadla synes samlingene er berikende å være med på.

– Vi blir kjent og gjør ting sammen som brødre og søstre, opplever hun.

Evangelist Emanuel Aluta er enig.

– Gjennom dette bygger vi vennskap med norske venner fra Scripture Mission.

 

Hjertesak

Aluta liker klangen av koret, og trekker fram Torfinn Thorsen som en god dirigent.

– Han kan dette!

Elisabeth Thorsen er enig, og beskriver mannen sin som svært korengasjert.

– Det gjelder både sangen og fellesskapet som ligger i koret, det er en hjertesak for ham.

Nå er planen at koret skal møtes noen torsdager til, og deretter invitere til stor konsert i Kawangware kirke palmesøndag formiddag.