Olaug Bollestad klipper snor foran barna

Bollestad i Nairobi

KrF-lederne Olaug Bollestad og Ingunn Ulfsten besøkte Misjonssambandets base i Nairobi 15. januar. – Å lese bøker bygger karakter, sa en entusiastisk Olaug idet hun klippet snoren til det ombygde og oppgraderte NCS-biblioteket.

KrF-lederen Olaug Bollestad besøkte Misjonssambandets base i Nairobi 15. januar sammen med KrFs generalsekretær Ingunn Ulfsten. Her fikk de et innblikk i Misjonssambandets arbeid i regionen, og et førstehånds møte med både den norske skolen NCS og TID familie.  

NCS brukte anledningen til å åpne et ombygget og oppgradert skolebibliotek, og Olaug klippet snoren.  

– Jeg er begeistret for bibliotek, så dette var veldig kjekt for meg. Å lese bøker handler ikke bare om å få gode karakterer på skolen, men det bygger karakter inne i hver og en av oss, sa Olaug idet hun klippet snoren. En fulltallig skole pluss TID-barn strømmet deretter inn i det nyrenoverte biblioteksbygget.   

Olaug Bollestad jubler sammen med barn
Kristoffer Krohn Sævre

Norske aktører og kenyanske politikere

Formålet med besøket til Kenya er å møte norske aktører og misjonsvirksomhet, samt å møte kenyanske politiske partier som KrF samarbeider med angående demokratiutvikling.  

– KrF er opptatt av friskoler og verdigrunnlag, og for meg var det kjempekjekt å se hvordan NCS driver skole med barn fra ulike settinger. Hadde jeg vært bedre til å danse, skulle ha danset med dere, formidlet KrF-lederen lattermildt i møte med NCS-barna som fremførte både sang og dans på skoleplassen.  

Olaug Bollestad sammen med deltakere på TID familie
Kristoffer Krohn Sævre

Viktig investering

Besøket fikk også anledning til å møte det nyeste TID familie-kullet som skal være tre måneder i Nairobi. TID-lederne Elisabeth og Torfinn Thorsen formidlet om TID-konseptet som skal gi familiene tid, påfyll, fellesskap og misjon.  

– Dette er noe jeg brenner for, også på et personlig plan. Den investeringen dere gjør som familier vil dere få igjen for. Barna deres kommer til å merke det. Så nyt det, formidlet Bollestad til de syv ekteparene som begynte vårens TID-kull for 10 dager siden.  

– Jeg og Frode burde selv delta på TID vekst når vi pensjonerer oss – dette er et kjempekonsept. Og så er jeg glad for å se at dere samler familier med ulik bakgrunn, og ikke bare Misjonssambandet. Dette bygger et større kristent fellesskap.