Aleksander med gutta

Full fart og god stemning på Sport-Aktiv leir

Siste helga i oktober var tiden kommet for høstens Sport-aktiv leir (5.-7. Klasse) på Vestheim. Påmeldinga var full nesten en måned før leirstart, og deltagerne fikk liten tid til å slappe av denne helga.

Leiren startet fredag med Taco, samling og andakt. Deltagerne gikk deretter ut i høstmørket, for å ha “mørkegjemsel” med lederne. Lagene var veldig rettferdige - deltagere mot ledere. Lørdag morgen startet med morgen-gym. Etter bibeltimen ble deltagerne delt opp i lag, og de skulle ut på en TEAM-TUR i nærområdet. Teamet fikk med seg hver sin leder og de skulle følge utdelt kart og finne flagg-poster, med ulike oppgaver. Det ble både høydekast med vannballonger, Bocca i stor skala, pusling med store vinkler, Quiz, Kims lek i 3D versjon, Tarzan-løype og utfordring med å ringe på et hus og spørre fint om en mat-bit. De fleste deltagerne visste ikke at på sistnevnte post var eierne av ringeklokken (Bodil og Roar Johansen) godt forberedt med en stor pølse-kjele i hagestuen på andre siden av huset. Flere småflaue deltagere var litt skeptiske til å ringe på... På ettermiddagen ble deltagerne fraktet i buss til Vestnes-hallen, der det var rigget for mange ulike aktiviteter. Søndag morgen startet igjen med morgen-gym, og etter bibeltimen var det valgfritt om man ønsket å bli med på fotballtrening, Q-tips hocky i møtesalen, eller brett-spill og klatring på Vestheim. Selv med en time ekstra leir (skrudde klokka natt til søndag) gav flere deltagere beskjed om at leiren absolutt kunne vart lengre. “Neste gang kan vil ha Sport-aktiv-leir en hel måned”, var et av utspillene. Andre deltagere virket fornøyde men slitne, og var mer klare for å komme hjem for å slappe av og oppdatere seg på mobilen.

Selv om leiren var full av aktivitet så er det viktigste med leir å kunne fortelle barn og unge om Jesus. På denne leiren var ungdomsforkynner Anette Fredly med, og hun hadde andakter, bibeltimer og misjonstime, spredt utover alle dagene. Tema for leiren var “Jesus viser også hvem Gud er”, og Anette fortalte og forkynte med et levende språk. Deltagerne fikk også høre litt om hennes tros-reise, og mange kjente seg sikkert litt igjen der. 

Helt til sist vil jeg trekke fram leder-gjengen, som gjorde en fantastisk innsats både i aktivitetene og i det sosiale på leiren. Mange av lederen har vært med på Sport-aktiv leirene i flere år nå, og det å ha en stabil kjerne i leder-gjengen er gull verdt. Ledermøtene på leirene blir innledet med en stor porsjon “fredags-godt” / “lørdags godt”, og stå-på-viljen, ideene, smilet, kommentarene og latteren sitter løst.  Den gode stemninga i leder-gjengen preger leiren, og jeg tror også deltagerne opplever at de lederne har gøy både sammen med dem og med hverandre.  En slik leder-gjeng gjør at leiren glir veldig bra, selv med mye aktivitet. Men en måned på leir, som en av deltagerne ønsket, hadde nok vært i meste laget for denne leder-gjengen også.

Kolasj fra Sport Aktiv leiren
Ellen Sundfør Johansen