Morten I. Pettersen

Økonomileder ansatt i Misjonssambandet

Morten I. Pettersen blir ansatt som økonomileder i Misjonssambandet 1. november. Han er leder i NLM Eiendom og har vært konstituert økonomileder i ett år.

Siden Øystein Frøysa sa opp sin stilling som økonomileder våren 2022, har Misjonssambandet søkt etter en erstatter. Daglig leder for NLM Eiendom, Morten I. Pettersen, ble konstituert til stillingen da Frøysa sluttet i november samme år. Stillingen ble lyst ut igjen i høst.

   

Lang erfaring

– Jeg ble utfordret til å søke på stillingen, og gjorde det, sier han.

Nå ser Pettersen fram mot å konsentrere seg fullt ut om stillingen som økonomileder.

– Jeg skal lede et team innenfor økonomi og IKT med fantastisk flotte medarbeidere med god og høy kompetanse, sier han.

63-åringen arbeidet ti år i bank før han ble ansatt i Misjonssambandet som misjonær i Peru. Han har et langt yrkesliv innenfor økonomi og administrasjon, ikke minst i Misjonssambandet hvor han dette året har vært ansatt i 34 år. Siden 2006 har Pettersen ledet NLM Eiendom AS som er en del av økonomiavdelingen.

– Morten Pettersen har en god økonomisk bakgrunn og utdannelse fra bank. Han har lang erfaring med eiendomsmasse og kjenner organisasjonen svært godt, sier generalsekretær Gunnar Bråthen i Misjonssambandet.

  

Få søkere

Han innrømmer at det ikke har vært mange søkere på stillingen.

– Vi hadde én kvalifisert søker denne gang. Samtidig er vi veldig glad for at Morten søkte – han har hatt denne jobben nå en god stund og vi ser at det har fungert veldig godt, sier Bråthen.

– Hva tror du er årsaken til at dere ikke får flere kvalifiserte søkere til denne stillingen?

– Jeg har ikke noe klart svar på det. Det er en krevende jobb i en stor organisasjon. Økonomileder sitter sentralt og har et betydelig ansvar. Generelt ser vi at det ikke er så lett å få så mange søkere til stillingene i misjonen som krever høy kompetanse.

 

Krevende tid

Morten Pettersen har allerede ledet økonomiavdelingen i organisasjonen gjennom en vanskelig tid med kostnadsøkninger, utfordrende skoleøkonomi, renteøkning og svak kronekurs – det siste påvirker misjonsøkonomien negativt ettersom kostnader på felt naturlig nok i stor grad må dekkes i andre valutaer.

– Det er en krevende tid økonomisk, og jeg ønsker å bidra. Jeg har ikke noe annet ønske enn å være en god medspiller og medarbeider for Misjonssambandet. Dette handler mye om å møte mennesker i forskjellige avdelinger og institusjoner over hele landet og om å skape gode dialoger. Alt vi gjør på økonomiavdelingen skal være til det beste for organisasjonen, sier Pettersen.