Pastorskole

Glimt fra Pastorskole på Kleppe bedehus

Vi har ivrige ungdommer som engasjerer seg og som ønsker å spre det gode de har fått del i! Dette gir fremtid og håp for våre fellesskap, men først og fremst for nye disipler som er villige til å gå videre med evangeliet!

Annenhver torsdag møtes ungdommer fra 16 år og oppover til ledertrening på Kleppe bedehus. Det kalles Pastorskole, men de er tydelige på at de ikke blir utdannet pastorer av å gå her. Samlingen er for ledere i de ulike ungdomslagene på Klepp.

Ungdommene møtes rett etter skoletid og starter derfor med å spise middag sammen. Denne dagen sto ungdomsleder Arne Jakob Tveita med grytene på kjøkkenet og ordnet i stand kjøttboller i brun saus med potetmos og gulrøtter til ca 20 fremmøtte ungdommer. En aktiv og trofast gjeng som pleier å være med var savnet, en jentegjeng som var på misjonstur til Afrika med bibler. 

Ulike personligheter

Jenter
Klepp:Jenter i sving med en øvelse i undervisningen. Siren Klungland Moi

Etter maten er det undervisning i ulike viktige temaer, både av teologisk og praktisk betydning for en leder. Dette følges ofte opp med samtaler i grupper om temaene. Denne gangen var temaet ulike personligheter, og de fikk gå gjennom undervisning og en enkel øvelse i DISK (personlighetstest). Paulus snakket også om at alle er forskjellige, med ulike gaver i 1.Korinter 7:7: «Jeg skulle ønske at alle var som jeg. Men enhver har sin egen nådegave fra Gud, den ene slik, den andre slik.» Det er viktig for ledere å bli godt kjent med både seg selv og mennesker de omgås med for å fungere best mulig sammen.

En av deltakerne, Mads Byberg som er styreleder i UF (Klepp kristelige ungdomsforening), likte konseptet så godt at han har spredt ideen om Pastorskole videre. Han har startet egen Pastorskole på Tryggheim vgs på Nærbø, der han selv går på skole for tiden. Mads er også i dialog med en venn som ønsker å starte dette lenger nord i landet.

Pastorskole
Klepp:Gutter i gang med å finne sine personlighetsstyrker. Siren Klungland Moi

Etter dagens Pastorskole var det infomøte om tur til konferansen Exponential i USA til våren. En konferanse til inspirasjon for menighetsplanting, hvor de får treffe ledere fra hele verden som er tent på å nå ut med evangeliet på nye steder.

 

Åpen pastorskole

Etter gudstjenesten i Fokus hverdagsmenighet på Kleppe bedehus sist søndag var det også «åpen Pastorskole» for alle som ville høre mer om forkynnelse i en tid som denne. 40-50 ungdom og voksne møtte opp for å få med seg Thomas Netelands tanker om det.