Lee So So på talerstolen

– Alltid lyst til å dele hva Jesus har gjort

Da hun var tretten år, ble Lee So So invitert til ungdomsgruppa Vine i kirken. Hun hadde minimal kunnskap om kristendom, men trivdes i fellesskapet og lærte hvem Jesus er. Ett år senere bekjente hun seg som kristen.

Hentet fra Prosjektkatalogen 2023.

Nå er So So blitt 25 år, og hun er fortsatt aktiv i kirken. Hun er med i både kor, ungdomsgruppa og lovsangsledelse. Til vanlig jobber hun på en restaurant med kristne eiere, så hun får fri til å delta på de kirkelige aktivitetene. Det er hun veldig takknemlig for.

 

Kristen som tenåring

Hun rødmer litt når hun forteller om hvordan hun ble en kristen.

– Jeg jukset på en eksamen og følte meg skikkelig dårlig etterpå, forteller hun. Det var en stund etter at hun hadde begynt på ungdomsklubben, og det er liten tvil om at det hun hadde hørt der, preget tankelivet hennes. – Jeg ønsket virkelig å bli kvitt den gnagende skyldfølelsen jeg kjente på, og forsto at det var noe jeg kunne snakke med Jesus om. Jeg begynte derfor å be, og jeg fortalte alt til ham, sier hun med et smil.

– Da opplevde jeg en helt spesiell fred.

Hun høres nesten overrasket ut når hun forteller det over ti år senere også. Det tok ikke lang tid før hun måtte fortelle vennene sine i ungdomsgruppa at hun ønsket å tilhøre Jesus.

Lee So So
Engasjert ung dame:Lee So So er 25 år og ble kristen mens hun gikk på kirkens skole, Queen Maud Secundary School i Hongkong Magnar Olsen

Kor og lovsang

Det var ungdomsgruppa som var fellesskapet hennes. Det var tungt å stå opp til gudstjeneste klokken 10 på søndager.

– Vi opplevde gudstjeneste som litt kjedelig, forteller hun nå. Men da hun begynte i koret, som hadde øvelse før gudstjenesten på søndag, endret noe seg.

– Jeg elsker å synge, sier hun og forteller at hun helt siden barneskolen har likt å synge i kor. – Å synge sammen med andre er bare helt fantastisk, sier hun med en slik overbevisning at vi forstår at hun ikke har problemer med å stå opp tidlig for å gjøre det.

Nå er hun også leder i lovssangsteamet i kirken. – I starten ble jeg med på det bare fordi jeg elsket å synge. Men etter hvert har det blitt viktig for meg at det også er en tjeneste for Gud og en hjelp for menigheten til å lovprise ham.

 

Bibelstudier

Som lovsangsleder har hun også ansvar for å finne sanger til gudstjenestene. Hun forteller at det er en spennende oppgave.

– Pastoren sender meg bibeltekstene for søndagen, og da må jeg prøve å finne sanger som passer til det. Det gjør at jeg må lese og tenke på tekstene, og det er en fin forberedelse til gudstjenesten.

I tillegg leder hun bibelstudiene på Vine en gang annenhver måned. Hun forteller at ungdomsgruppa har vært et viktig fellesskap for henne i mange år.  

– Det er vennene mine der som har hjulpet meg til å vokse som kristen. Fellesskapet vi har, er veldig spesielt.

Hun forteller at de har vært sammen i ti år, og at det er et slikt fellesskap hvor de kan snakke og be om alt mulig. So So er faktisk en av de mest aktive på ungdomsgruppa og har en oppmøteprosent på imponerende 99 % de siste årene.

Ungdommer sitter rundt bord
Aktiv:Lee So So (i gul genser) leder jevnlig bibelstudiene i ungdomsgruppa Vine. Magnar Olsen

So So er alene kristen i familien sin og forteller at det blir respektert, men at det også kan være litt vanskelig.

– I begynnelsen prøvde jeg å vitne mye for dem, for jeg var veldig begeistret, men på grunn av motstanden må jeg finne andre strategier. Men jeg prøver fortsatt å finne muligheter til å snakke med dem om Jesus.

På jobben og blant ikke-troende venner er hun heller ikke redd for å svare på spørsmål. – Jeg har alltid lyst til å dele hva Jesus har gjort og betyr for meg, sier hun. Men hun vil ikke presse det på noen.

Under protestene i 2019 syntes hun det var fantastisk at kristne grupper kunne gå i gatene og synge sanger og salmer. – Jeg tror mange kristne og mange kirker fikk mer respekt fra folk i den tiden, og det var bra. Og så opplevde jeg at det ble klarere for oss at Jesus er vår Herre.

 

Tjeneste

So So trekker frem to bibelvers når hun snakker om troen sin. Det er Fil 3,14 og 1. Kor 6,12. – Disse versene hjelper meg å se at jeg må stole på Kristus i min tjeneste, og at jeg også har et ansvar for andre i det jeg gjør, forteller hun.

Hun stilte også til valg til frivillig diakon i kirken, men var én stemme fra å bli valgt. – Jeg er nesten litt glad for at jeg ikke ble valgt, sier hun og forklarer at hun var nervøs for det store ansvaret. Men hun vil gjerne stille til valg igjen neste gang, om to år.

– Hvorfor skulle jeg ikke være villig til å tjene? Som kristne og menighetsmedlemmer har vi et stort ansvar. Gud har gitt oss sin nåde og frelse gratis, og når jeg får spørsmål om å tjene, vil jeg si ja. Hvis det ikke er noen god grunn til å si nei, vil jeg heller ikke si nei.