Gerer på mongolsk slette

Fra Mongolia til Sentral-Asia

– Gud kaller oss til å dele evangeliet, sier mannen til min mongolske kollega. Sammen med barna har de det siste året vært på misjonstur.

Jeg treffer min kollega og hennes mann hjemme i kjøkkenet deres en mandag kveld. For en måned siden kom de tilbake til Mongolia etter en åtte måneders misjonstur til Kirgisistan.

 

Gud kaller til å dele evangeliet

Jeg spør hvorfor de reiste av sted i fjor: «Det enkle svaret er at Gud kaller oss til å dele evangeliet,» svarer mannen hennes.

De forteller at de alltid har hatt et sterkt kall til å skulle dele evangeliet med muslimer, og som par reiste de en tur til Kirgisistan for fem år siden for å rekognosere litt. Denne gangen hadde de alle fire ungene med seg.

«Vi reiste til Bishkek for å gå på misjonsskole i to måneder. Vi jobbet som frivillige på senteret og fikk i tillegg undervisningen med oss.» Kollegaen min forteller at planen egentlig var å fortsette til Tyrkia, men de måtte stoppe opp for hva Guds plan var for dem.

Familien blir bedt for
Privat

Å kunne kommunisere

«Mens vi levde der, så vi ting på gaten i Bishkek som la folket der på vårt hjerte,» forteller mannen. «Vi kunne kommunisere med folk på russisk, og som mongolsk og kirgisisk folkeslag har vi mye til felles.»

Kollegaen min utdyper: «Vi ligner dem av utseende, samtidig med at vi kommer med en annen bakgrunn. Dette kan være en måte å åpne opp for evangeliet i Kirgisistan. Også her er det mennesker vi kan tjene.»

De forteller om opplevelsen av å treffe gatebarn og tiggere. Møter med kvinner som tok hjertelig imot dem fordi de var så like.

«Hver dag satte vi oss ned og ba om Guds veiledning. Barna våre ble også inkludert, for vi bodde bare i en ettromsleilighet.»

Kollegaen min har fått lys i øynene med tanke på hva Gud skapte ut av situasjonen. «Om Gud vil, er vi klare for å tjene i Kirgisistan. Og vi vil gjerne reise med Guds timing og ikke vår egen.»